Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin ilk etabı Vakfıkebir de başladı.



"Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen ve 81 ilde eş zamanlı başlayan proje kapsamında 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmen ile 9 bin 153 ilkokulda, 413 bin 698 ilkokul 3. sınıf öğrencisinin taramadan geçirildiği belirtildi. Türkiye'nin spor altyapı haritasını bilimsel veriler ışığında ilk defa ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 216 bin 778 erkek, 196 bin 920 kız çocuğunun kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirlendiği ifade edildi.  Tarama sonunda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansa ulaşanların bir sonraki etaba dahil edileceği belirtildi."



Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil Yaptığı açıklamada; "Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan Türkiye sportif yetenek taraması ve spor'a yönlendirme projesi kapsamında Vakfıkebir ilçemizde belirlenen yetenekli öğrenciler haftanın 3 günü ilçe spor salonunda çalışmalara başladı. Bakanlık tarafından verilen program antrenörler eşliğinde çocuklarımıza uygulanmaktadır. İki ay boyunca devam edecek olan programda başarılı olan sporcular branşlara ayrılarak TOHUM merkezlerine, oradan Milli takımlara gitmeleri sağlanacaktır. Proje iki ay sonra değişik antrenman programları ile devam edeceğini söyledi."