15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler anısına düzenlenen Veteranlar Hentbol Müsabakası Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz anısına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Hentbol Müsabakasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı İsmail Karaca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şehit Aileleri yanı sıra hentbol sever birçok taraftar katıldı.
"SOYLU, HENTBOL MÜSABAKASININ AÇILIŞINI YAPTI"
Veteranlar Hentbol müsabakası öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sporcuları tebrik ederek şehit ailelerine çiçek takdim etti.  Açılışta konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ Şehitlerimiz adına bu anlamlı organizasyonu koordine eden dostlarımıza teşekkür ediyorum.  Millet olmak bir milletin tüm fertleri ile birlikte olan muhabbetlerini sadakatini inancını toprağa olan bağlılığını özünü hürriyetini ve bağımsızlığını,  kıymetini hep beraber ne olduğunu bir kez daha icrat ettiğimiz bir zaman dilimi içerisindeyiz.
Bizler bu büyük mücadelenin her safhasında her noktasında hem güvenlik kuvvetlerimizi he bu bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin içerisinde gazi olmuş bugün aramızda olanlara bu saadet şerbeti içmiş kişilerin şefaatine muhtaç olduğumuz şehitlerimize sadakatlerimizi bir an olsun bile unutmayan büyük bir milletin aziz milletin fertleriyiz.  Bu anlamlı organizasyona gelmekten bu işin bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüklerimize, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve burada bulunan tüm şehit ailelerine, sporcularımıza, seyircilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra bakan Soylu, hentbol topuyla kaleye 7 metre atışı yaparak müsabakanın açılışını gerçekleştirdi. Daha Sonra Trabzon GHSİM ve Samsun GHSİM arasında hentbol müsabakası oynandı. Müsabaka 9-9 beraberlik ile sonuçlandı. Müsabaka sonrasında Samsun GHSİM Veteran Hentbol takımı Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e günün anlam ve önemine hitaben hediye taktim etti ve daha sonra her iki takım oyuncuları hatıra fotoğrafı çektirdi.