2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Liseler Arası Gençler Futsal Grup müsabakaları Vakfıkebir İlçesi Kapalı Spor Salonunda oynandı.

Toplam 2 grupta oynanan müsabakalar İlçe Kapalı Spor Salonunda yapıldı.  A Grubu 1.: Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2. Ömer Nakkaş Mesleki Tek. Ana. Lis. oldu. B Grubu 1.: Çarşıbaşı Anadolu Lisesi, 2.:Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi oldu. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 20 Şubat 2017 tarihinde Gurupların çapraz eşleşmeleri sonucu yapılan müsabakalarda alına sonuçlar.
1. maç: Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi: 6 – V.Kebir G.H. A. Lisesi: 1, 2. maç: Çarşıbaşı Anadolu Lisesi: 3- Ömer Nakkaş Mes. Tek. Ana. Lisesi: 3, Penaltı Atışları sonucu Çarşıbaşı A.L.: 8 - Ö.N.M.T.A. Lisesi:7 , yapılan müsabakalar sonucu Batı Grubunu temsilen Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Trabzon İli Yomra ilçesinde oynanacak olan çeyrek final maçlarında oynamaya hak kazandılar. Takımlarımıza başarılar diliyoruz.
“AKADEMİK BAŞARILARI KADAR ÇOCUKLARIMIZIN SPORTİF BAŞARILARI DA ÖNEMLİ”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil müsabakaların ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Civil; “Öncelikle okul sporları faaliyetleri kapsamında müsabakalara katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Centilmenliğin ön planda olduğu ve heyecanın bir an olsun düşmediği güzel bir futsal grup maçları izledik. En önemlisi sporda dostluğu ve kardeşliği izledik. Bölgemizi temsil etmek için müsabakalarda centilmence mücadele eden tüm takımlarımızı ve okul yöneticilerini öncelikle tebrik ediyorum. Akademik başarıları kadar çocuklarımızın sportif başarıları da bizler için çok önemli. Büyükliman bölgesi olarak sportif başarılarda derecesi yüksek bir bölgeyiz. Sizlerde bölgemizin bu başarısında birer pay sahibisiniz. Sporda başarılı bir bölge olmamızı sağlayan tüm sporcularımızı ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Çeyrek final müsabakalarında bölgemizi temsil edecek olan her iki takımımıza da başarılar diliyorum” dedi.