Vakfıkebir ilçesi Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 okul spor faaliyetlerini planlamak ve okul sporları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen okul sporları faaliyetleri toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Resim, Müzik ve Rehberlik Öğretmenlerin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Belletici Öğretmenleri katıldılar.
“OKUL SPORLARI FAALİYETLERİ BİZİM İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR”
Gerçekleştirilen toplantıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, "Birçok gencimiz spor yaşamına okulda başladığı için Okul Sporları faaliyetleri bizim için önem arz ediyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak okul sporları faaliyetlerine desteklerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZIN ZİHİNSEL VE BEDENSEL GELİŞİMİNİ SAĞLAMAK”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil toplantıda yaptığı açıklamada; “İlçe Spor Müdürlüğü Olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında İlçemizde yapmak istediğimiz Spor Etkinlikleri için Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle İlçemizdeki Okulların Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Resim, Müzik ve Rehberlik Öğretmenleri Yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Belletici Öğretmenlerinin Katılımlarıyla Toplantı Yaptık.” İlçemizdeki Gençlerimizin Boş Zamanlarının Değerlendirilmesi, Onların Zamanlarının Çoğunu Spor Alanlarında Geçirmelerini Sağlamak, Onları Sanal Ortamlardan Uzaklaştırmak, Bilgisayar Bağımlılığından Kurtarmak, Cep Telefonu Çılgınlığından Alıkoymak, çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimini sağlamak, Arkadaşça bir şeyler yapmalarının önünü açmak, Birlikte bir şeyler başarmalarına vesile olmak ve onları daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Geniş Katılımlı Bu Toplantıda Geçen Senenin Değerlendirilmesi Yapıldı. Geçen Yıl İlçemizde Gençlerimizin Katılımını Sağladığımız Spor Etkinliklerimize Okullardaki 1500 Öğrencimizin Katılımını Sağladık. Öğrencilerimiz Tarafından Bu Etkinliklerimizin Çok Beğenildiği Bu yıl Daha Fazla Etkinlik Olması Gerektiği Bizlere İletildi. Bu Bağlamda Amatör Spor Haftası Büyükliman Havzası Spor Şenliği, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Gençlik Haftası Etkinliklerini Değerlendirdik. Bu Etkinliklerin Geçen yıl Çok Verimli Geçtiği Bu Yılda Daha Verimli Olması İçin Katılımın Artırılması Gerektiği vurgulandı. Öğrenci Katılımını Artırmak için daha Fazla Branşta Etkinlik Düzenlenmesi Gerektiği Öğretmenler Tarafından Teklif Edildi. Yapılacak Olan Okullar Arası Spor Etkinliklerimiz:  Sokak Basketbolu-futbol-futsal-masa Tenisi-voleybol-dart-satranç-ayak Tenisi-bisiklet-atletizm–yelken-kano Olarak Kararlaştırıldı. Bunun Yanında Görsel ve Sanatsal Faaliyet Yapmak İsteyen Öğretmen Ve Eğitmenlere Gençlik Merkezimizi Kullanarak Faaliyetlerini Gerçekleştirmeleri İçin Her Türlü Kolaylığın Sağlanacağı İletildi. Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Oluşan İlçe Organizasyon Komitesi Kuruldu. Her Ay en az İki Etkinlik Olacak Şekilde Planlama Yapıldı.  Etkinliklerimizin Kasım Ayı İlk Haftası Başlatılması Kararlaştırıldı. İlçemizde Yapılacak Olan Her türlü Etkinliğin Ödüllerinin Aynı Olabilmesi İçin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Okullarımızla Beraber Bir Çalışma Başlattı. Çalışma Sonuçlandığında Dereceye Giren Bütün Sporculara Aynı Ödül Verilecektir. Bu Çalışmaları İçin Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Samim Aksoy Beye ve Bütün Okul Müdürlerimize Teşekkür Ediyorum. Dedi.