2016-2017 eğitim-öğretim yılı okul sporları kapsamında Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışmaları 4-5 Mart 2017 tarihlerinde Arhavi’de yapıldı.

Arhavi İlçe Kapalı Spor Salonunda Gençler ve Yıldızlar Düzenlemeli - Düzenlemesiz dal kategorilerinde yapılan yarışmaya kendi illerini temsil etmeye hak kazanan ülkenin birçok yerinden yarışma ekipleri katıldı. Daha önce Halk Oyunları yarışmasında Trabzon İl birincisi olarak Trabzon’u temsil etme hakkını kazanan Vakfıkebir Cumhuriyet Ortaokulu Yıldız Kızlar Halk Oyunları ekibi, 05 Mart 2017 Pazar günü Artvin ili Arhavi İlçesi’nde düzenlenen bölge müsabakalarında başarılı oyunu ile birçok ekibi geride bıraktı. Trabzon’u ve Vakfıkebir ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek gururumuz olan Cumhuriyet Ortaokulu Kız Horon ekibi 08 Nisan 2017 tarihinde Denizli’de yapılacak olan Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı. Kendilerini kutluyor ve aynı başarıyı Türkiye finallerinde de göstererek büyük bir başarıya imza atmalarını bekliyoruz.
“OKULUMUZUN BAŞARISI İLÇEMİZİN BAŞARISIDIR.”
Konuyla ilgili Okul Müdürü Sinan Uzun yaptığı açıklamada;  “Uzun yıllar kendini Halk oyunları başarısıyla duyurmuş Vakfıkebir ilçemizin son yıllarda Türkiye finallerinde boy göstermemesini eksiğimiz olarak görüp 3 yıl önce Halk Eğitim Merkezimizin destekleriyle eğitmenlerimiz Havva Kasımfırtına, Yusuf Kurt ve müzisyenimiz Ali Şar ile başlattığımız çalışmanın meyvesini bu yıl alıyoruz. Uzun, okulumuza çizmiş olduğumuz vizyonda öğrencilerimizin sadece öğretisel başarılara sahip bireyler değil,  sosyal ve sportif alanda da kendini ifade edebilen, başarıyı tatmış, kendine güvenen bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.  Desteklerinden dolayı İlçe kaymakamı Sayın Mesut Yakuta’ya, İlçe Belediye Başkanı Sayın Muhammet Balta’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Samim Aksoy’a, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Okul Aile Birliği Başkanı Recep Bayraktar’a teşekkürlerini sunan okul müdürü Uzun, her gün daha iyiyi yakalamak adına daha fazla çalıştıklarını belirterek, Okulumuzun başarısı İlçemizin başarısıdır.” Dedi.