Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Okul sporları faaliyeti kapsamında düzenlediği Liseler ve Ortaokullar arası Büyükliman Havzası Spor Şenliğinin ilki olan Futsal Turnuvası yapılan final maçlarıyla sona erdi.

Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Liseler ve Ortaokullar arası Büyükliman Havzası Spor Şenliği futsal turnuvası sona erdi. Vakfıkebir ilçe Spor Salonunda yapılan Büyükliman havzası okullar arası futsal turnuvası heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Katılan bütün takımların çentilmence mücadele ettiği turnuva sonunda dereceye giren okullara ödülleri verilirken turnuvaya katılım sağlayan tüm takımlara katılım belgeleri verildi.
“İLÇE SPOR MÜDÜRÜ CİVİL”
Turnuva sonrası bir açıklama yapan Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil şunları söyledi. “Müsabakalar fairplay olgusu doğrultusunda başladı ve aynı doğrultuda son buldu. Spor yaşam enerjisi ve insanların sosyal olarak kaynaşmasını sağlayan bir etkileşim biçimidir. İlçemizde hız kesmeden spor alanında bütün dallarda çalışmalarımız devam edecek. Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu tür çalışmalarda bize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.
“İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKSOY”
Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ise yaptığı açıklamada; “Bu turnuvanın çocuklarımız için çok heyecan verici olduğunu, birlik beraberlik ve kardeşlik duygusunun ön plana çıkmasında çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek başta Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil´e bütün okul müdürlerine, Beden Eğitimi Öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Büyüklima Havzası Spor Şenliğinin ilk turnuvası olan Futsal müsabakaları sonucunda dereceye giren okullar:
Liseler Arası Müsabakalar da; 1.Vakfıkebir İmam hatip Lisesi, 2.Ömer Nakkaş MTAL, 3.Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi
Ortaokullar Arası Müsabakalar da; 1.Hikmet Kaan İmam hatip Ortaokulu, 2. Atatürk Ortaokulu, 3. Fevziye Ortaokulu.
Müsabakaların bitiminde öğrencilere katılım ve başarı belgeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şube Müdürü Enver Kabataş, İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil ve okul müdürleri tarafında takdim edildi.