Trabzon’u temsilen Bartın’daki grup yarışmalarına katılarak Küçük Erkekler Masa Tenisi Bölge Şampiyonu olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu ekibi Türkiye Şampiyonası öncesi Kaymakam Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti.



Bartın’da yapılan ve Amasya, Bolu, Bursa, Çankırı, Düzce, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Tokat ve Zonguldak gibi illerin güçlü ekiplerinin katıldığı bölge yarışmalarında tüm rakiplerini yenerek bölge şampiyonu olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Küçük Erkekler Masa Tenisi ekibi yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda Trabzon’u temsil edecek.
 
“KURUMLARIN OLAĞANÜSTÜ DESTEKLERİ OLDU”
Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Küçük Erkekler Masa Tenisi ekibinin hem il yarışmalarında, hem de bölge yarışmalarında birinci olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmasının ardından bir açıklama yapan antrenör Yavuz Çalış, 13 takımın katıldığı grup yarışmalarında birinci olarak hem Trabzon’da, hem de Vakfıkebir’de Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Çalış, “Bartın’da yapılan ve 13 il birincisinin katıldığı bölge şampiyonasından alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Bu başarının elde edilmesinde başta Atatürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Altın olmak üzere mensubu olduğum Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın olağanüstü destekleri olmuştur.
 
“HEDEFİMİZ İLK 8 ARASINA GİRMEK”
Tüm Türkiye’ye Vakfıkebir’in adını tanıtmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Çalış, Türkiye Şampiyonası’nda ilk 8’i hedeflediklerinin altını çizdi. Çalış, “Hedefimiz elbet de Türkiye Şampiyonluğu olacak. Ama en kötü ihtimalle şampiyonayı ilk 8 arasında bitirerek bundan sonraki yarışmalara Trabzon’un bir yerine iki takım göndermesinin de önünü açmış olacağız. Türkiye Şampiyonası’nda Yalova, Batman gibi bizden daha büyük profesyonel yapılanmalar var. Bizden çok daha ileri olan Milli Takım düzeyinde okullar var. Bunların çoğu da zaten özel okul. Kısaca, Trabzon’la İstanbul’un mücadelesi gibi düşünülebilir ama, bizim gücümüzü de kimse inkar edemez. Gerçi onlar yabancı hocalarla çalışıyorlar, profesyonel anlamda çalışıyorlar; biz de profesyonel anlamda çalışıyoruz” dedi.
 
“ÖNCELİĞİM SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR”
Çalış, “Öncelikle bu çalışmamızı destekleyen, çocuğunun bilgisayar başından, internet kafelerden ya da kötü alışkanlıklardan zarar görmesini istemeyip de bu tür sosyal etkinliklere gönderen bilinçli veliler bu şampiyonanın mimarı konumundadırlar. Asıl önemli olan ulaşamadığımız çocuklar. Benim hedefim, ilçemdeki her çocuğun elinde birer raket görmektir. Elinde bir telefon, tablet, ya da her hangi bir oyuncak görmek değil;  elinde topu, raketi, kitabı olan bir çocuk görmektir. Önceliğim, geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirerek insanlığa faydalı olmaktır. Benim için esas başarı bir çocuğu kurtarmaktan geçer. Bu bağlamda amatör ruhlu profesyonel bir yapılanmamız var. Profesyonel robotlarla ve ekipmanlarla çalışıyoruz. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen başta veliler olmak üzere salon görevlileri ve kurum amirlerine teşekkür ediyor, başarının ekip işi olduğuna inanıyorum. Bu başarı sadece bana ait değildir. Katkısı olan, elini taşın altına koyan herkesindir” ifadelerine yer verdi.