27. Uluslararası Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı ve Turizm Haftası Şenliği coşkuyla kutlandı.



Acısu da şenlikler yayla göçünün canlandırmasıyla başladı. Ardından şenlik alanına geçildi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız burada yaptığı konuşmada; “Bugün burada 27. kutladığımız, geleneksel hale gelmiş Şalpazarı Acısu Hıdırellez Bayramı Şenliklerini büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Önce ülkem ve milletim diyen anlayışın mensupları olarak bu ilçeye, bu güzel insanlara hizmet etmenin şereflerin, güzelliklerin en büyüğü olsa gerek” dedi.
Kurukız konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzde 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Bu seçimlerin ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlı olmasını diyorum. Ama diyorum ki, bugüne kadar yaptığımız bu hizmetleri nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapabilmenin yolu siyasi iradeden geçiyor. Kıymetli büyüklerim, halkımız destek verdiği zaman benim elim daha da güçlü olacak. O anlamda diyorum ki, 24 Haziran seçimleri bize güç versin, ülkemize birlik ve beraberlik versin, milletimize hayır olsun diyor, herkese iyi eğlenceler diyorum.”
GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDEN İTFAİYE MÜJDESİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Trabzon 2014 yılında Büyükşehir olduk. Geçen bu zaman içerisinde belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla ile birlikte milletimize omuz omuza hizmet ettik. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Buradan sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. İnşallah bu yılın sonuna kadar ilçelerimizde itfaiye birimlerini kuracağız” diye konuştu.
Ardından Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin şenlikle ilgili birer konuşma yaptılar.
Yapılan konuşmaların ardından misafirlere ve vatandaşlara yöresel yemekler Keşkek, Mısır Unu Helvası, Yağlı Bişi, Sırgan, Lahana Dolması, Yayık Ayranı ikram edildi.
Ayrıca yöresel elsanatları, dastar, çenti, dırmaş dokuma, sanatının ve fındık çubuğunda sepet örme sanatını canlı sunumu yapıldı.
Şenlikte daha sonra yöresel sanatçılar sahne alarak, yöre halkına unutulmaz saatler yaşattılar.
Şenliğe ayrıca, belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.