Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ilçe başkanı olmadan önce de Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığı belirterek “Bu ilçede doğup büyüyen, bu ilçenin bir esnafı olarak ilçemizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Allah nasip etti ve ilçe başkanı seçildik. Devraldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşımak için bizim en büyük görevimiz. İlçemize, partimize layık olabilmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

 Belediye Meclis Üyesi olduğum dönemde de, şimdi de hep şunu savundum;
Şalpazarı ilçemizin sadece birlik beraberliğe ihtiyacı var. Çok şükür bu birlikteliği de yıllar sonra özlenen birlikteliği sağladık. Birlik beraberlik olduktan sonra tüm hizmetlerin tek tek geleceğini söyledik.  Göreve geldikten hemen sonra ilçede tüm kurumlarımızı ziyaret ettik. Ardından muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. Daha sonra ilçemiz esnaflarını tek tek ziyaret ederek dertlerini sıkıntılarını dinledik. Şalpazarı ilçemiz nüfusu 11 bin. Nüfusumuz her geçen nüfusu azalıyor, her geçen Bunun önüne geçmemiz lazım. Şalpazarı’nda yıllar sonra ilk kez bir ilçe başkanı ilçede oturuyor. Şalpazarı’na 9 km. uzaklıkta Acısu’da oturuyorum.  Vatandaşımızın derdi bizim derdimiz. Ağasarlıların isteği, benim yöneticim ilçemizde otursun. Bizde bunu yapıyoruz” dedi.
TİSKİ’NİN İLÇEMİZDE 40 MİLYONLUK YATIRIMI VAR
 İlçe Başkanı Çabuk birlik beraberliği tesis ettikten sonra ilçenin ihtiyaçlarına yöneldiklerini dile getirerek: “Şalpazarı’na yatırım gelmiyor söylemleri dedikodudan ibarettir. Sadece TİSKİ ilçemizde 40 milyonluk yatırımı var.  Büyükşehir Fen İşleri 10 milyonluk yatırım yaptı. Büyükşehir’den ciddi yatırımlar aldık. 12 mahallemizin su projemiz var. Geyikli de yine su projemiz var. Şalpazarı’nı 30 mahallesini su sıkıntısını giderecek bir projemiz var. O’nu da ihale aşamasına getirdik. Şuanda ihaleye çıkıyor. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi arıtma problemimiz var.  Arıtma ile de ilgili bir çalışma yaptık.  O da ihaleye çıkıyor.  Kanalizasyon konusunda da ciddi anlamda bir çalışma yaptık. Bir de Şalpazarı’na atık su arıtma tesisi kuruyoruz.  Kanalizasyonlar artık dereye akmayacak.  Büyükşehir Beledimiz ilçemize ciddi anlamda yatırım yapıyor.  Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
İlçe Başkanı Çabuk, “Sayın Süleyman Soylu gibi bir İçişleri Bakanımız var. Kendisiyle gurur duyuyoruz.  Çevre Komisyon Başkanımız, Milletvekilimiz Muhammet Balta, Ağasar’ın evladı Milletvekilimiz Salih Cora, yine Milletvekillerimiz Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar. Sayın Bakanımıza ve Milletvekillerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. İlçemize gelen bütün yatırımların altında imzaları var. Gerek Sayın Bakanımız gerekse milletvekillerimiz ilçemizin sorunlarıyla bire bir ilgileniyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Üsküdar Belediye Başkanı Yüksekokul binasını yaptı, şimdi de yüzyılın yaylasına şadırvan yaptırıyor. Şalpazarı Belediyesi bizden bugüne kadar ne talep etmişse hepsinin arkasında durduk ve yerine getirdik” dedi.
BORÇLANMAYA NEDEN HAYIR OYU VERDİKLERİNİ AÇIKLADI
Borçlanmaya neden hayır oyu verdikleri konusuna açıklık getiren İlçe Başkanı Çabuk: “Belediye Başkanımıza dedik ki, belediyemizin durumu belli.  4 milyon TL’ye yakın kamu borcu var. Şuanda 3,7 milyon TL belediye yeni hizmet binasına borçlandı. Önünde bir bina vardı. 650 milyara kamulaştırılması, faiziyle birlikte 1 milyon TL’ye çıkıyor. Şunu gördük ki, önümüzdeki dönemde belediyeye gelecek tüm paralar kredi taksitlerine gitse, yine de bizim paramız yetmiyor. Belediyenin kasasında bir kuruş kalmıyor, hatta yetmiyor bile. Bizde dedik ki; 15 milyonluk bir büyük borçlanmayı kaldıramayız. Bizde istedik ki belediyemizi borçlandırmadan, belediye başkanımız varsa projeleri bize getirsin, hep birlikte belediyemizi borçlandırmadan ilçemize kazandırmanın peşine düşelim. Şalpazarı AK Parti teşkilatı olarak, belediyemizin bütün isteklerine tek tek cevap verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ekstra borçlanmayı gerek görmedik. Belediyemizi uçuruma sürüklemeye, iflasa sürüklemenin bir manası yok. Biz Şalpazarı’nın geleceğini düşünerek bir karar aldık ve borçlanmaya hayır oyu verdik” şeklinde konuştu.
ŞIHKIRANI-ERİKBELİ YOLU MÜJDESİ
Trabzon’un en büyük yol ağlarına sahip bir ilçe olduklarını söyleyen Başkan Çabuk açıklamasına şöyle devam etti: “Beşikdüzü-Şalpazarı-Şıhkıranı-Sisdağı yolu karayolları ağında bir yol. Şuanda Şıhkıranı-Erikbeli arasındaki yolu da yeşil yol kapsamına aldırdık, Nisan sonu itibariyle çalışmalar inşallah başlayacak. Mahalle yolları konusunda da hedefimiz mahalle merkezlerine kadar giden yollarını standart hale getirerek, beton ya da asfalt yapmak. Amacımız vatandaşlarımız mahallelerinin merkezlerine kadar rahat gitmelerini sağlamak. Şimdi buna yönelik bir çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon mahalle merkezlerine kadar olan yollarımızı bitireceğiz.”
HEDEFİMİZ HEM YERELDE HEMDE GENEL SEÇİMLERDE BİRİNCİ OLMAK
Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Zeki Çabuk: “İlçemizde 11 bin nüfusu var. Şalpazarı’nda hedefimiz 11 bin kişinin de AK Partili olması. Şalpazarı’nda herkesin gönlünü almaya çalışıyoruz. İlçemizde özlenen birlikteliği sağladık. Bizim gibi küçük belediyelerin iktidar partisinden olması lazım. Hedefimiz Şalpazarı Belediyesi’ni AK Parti’ye kazandırmaktır. Hem yerel seçimleri hem genel seçimlerde AK Parti’nin oylarını katlamak ve seçimleri Trabzon’da birinci ilçe olmak. Son söz olarak kim ne söylerse söylesin biz AK Parti ilçe teşkilatı olarak laf değil iş üreteceğiz. Şalpazarı dedikodular yüzünden çok şeyler kaybetti. Biz işimize bakacağız. Lafa değil işe bakacağız.” diye konuştu.