Trabzon’un tek MHP’li Belediye Başkanı olan ve referandum sürecinde tüm gözlerin üzerine çevrildiği Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, 16 Nisan’da alınan sonuçları değerlendirdi.

Başkan Refik Kurukız; “Referandumun ilçemizi, ilimize, ülkemize ve umudu Türkiye olan tüm mazlum milletlere hayırlı olmasını diliyorum. Mensubu bulunduğum partim ve AK Parti tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir sivil anayasa yapıldı. Bu anayasanın oylaması vardı. MHP ve AK Parti referandum sürecinde “Evet” kampanyası yürüttü. Bende MHP’li bir Belediye Başkanı olarak ilçemde tüm mahallelere, neredeyse tüm evlere girerek çalıştım. Başta kendi parti seçmenlerime, AK Parti, CHP, SP seçmenlerine ve diğer tüm siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bütün seçmenlerimizden destek istedim ve aldım. Gittim evlerine konuk oldum. Sahada çalışmalarımızın sonuçlarını sandıkta gördük. Burada yaşayan insanlarımız bizim sözlerimize inandılar ve bizleri mahcup etmediler. 
“% 90’LARA ÇIKABİLİRDİK”
AK Parti teşkilatı ile birlikte MHP teşkilatı güzel bir çalışma yürüttü. Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekillerimiz geldiler, bize destek oldular. Kendi teşkilatım, başkan yardımcılarım; Hasan Karabayır, Faruk Beldüz ve Başkan Vekilim Mustafa Özendi sahada birebir çalışarak ilçemizde sağlanan başarıda önemli bir rol üstlendiler. Hem MHP seçmeni hem de diğer siyasi parti seçmenleri üzerinde etkili oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum.
% 73.16 oyu rahatlıkla % 80’in üzerine çıkarabilirdik. Belki % 90’lara çıkarabilirdik. Ancak Şalpazarı’nda FETÖ terör örgütü tarafından mağdur edilen önemli bir kitle var. Belki de bölge ilçelerinde en fazla olan ilçedir. Bu durum istediğimiz oy oranını alamamamızda önemli bir etken oldu. Sahada gördüm. CHP’li seçmenden de, SP’li seçmenden de oy aldık. MHP seçmeninin % 90’ının oyunu çok net aldık. İsterdik ki; Trabzon’un MHP’li Belediye Başkanının olduğu tek ilçe olan Şalpazarı’nda % 90 oy alarak birinci olalım. Ancak Trabzon’un batı ilçelerinde birinciliği aldık. Trabzon genelinde derece yaptık. Şalpazarılılar nasıl ve kime oy vereceklerini çok iyi biliyorlar. Şalpazarılılar her zaman duruşunu göstermiştir.
HER ZAMAN ÖNCE ÜLKEM DEDİM  
     Alana astığımız pankart dolayısıyla zaman zaman bizleri eleştirdiler. Dediler ki; “Şalpazarı’nı Türkiye’ye tercih mi ediyorsun. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Biz her zaman önce ülkem diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Referandum vesilesi ile ilçemin sorunlarını dile getirme ve çözme fırsatımız da oldu. Devlet büyüklerimize, Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize iletme imkânımız oldu. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Belediyemize kadar gelerek ilçemizin sorunlarını dinlediler, destek verdiler. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Yine özellikle Salih Cora Milletvekilimiz ile birçok kere beraber olduk. Birlikte mahallelerimizde çalıştık. Kendisi hem ilçemizin hem vatandaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilendi. Biz kendisini çok seviyoruz. Her anımızda yanımızda oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yine Milletvekillerimiz; Muhammet Balta’ya, Adnan Günnar’a ve Ayşe Sula Köseoğlu’na özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu referandum ile kazanan ülkemizdir, Şalpazarı’dır. Tüm Şalpazarılılara teşekkür ediyorum. Hayır, oyu verende evet oyu verende bizim vatandaşımızdır. Hepsine saygı duyuyorum. Bizim hizmet anlayışımızda siyasi ayrım olmadı, olmayacaktır.  Evet’in yoğunlukla çıkması bizim çalışma azmimize şevk katmış, elimiz güçlendirmiştir. Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yüzüm daha açık şekilde gideceğim” dedi.