Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız arsasını hibe etti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen binayı yapıyor.

Memleket sevdalısı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, doğduğu toprakları hiçbir zaman unutmadı. Her fırsatta memleketine gelen ve hizmet için gayret gösteren Başkan Türkmen’in vefası tüm hemşerileri tarafından büyük bir takdirle karşılanıyor.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın arsasını hibe ettiği ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yapımını üstlendiği bina Kültür Merkezine olarak yapılmaya başlanılmıştı. Ardından KTÜ ile görüşülüp üniversiteye dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Yapılan incelemeler sonucu mevcut binaya ek aynı mimari özellikte yeni bir bina yapılması içinde gerekli çalışmalar başlatıldı. Binanın yapımını üstlenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu. Hilmi Türkmen tarafından getirilen mimarda incelemelere eşlik etti.
ŞALPAZARI’NIN HAMİSİ
   Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Refik Kurukız, “Üsküdar Belediye Başkanımız, hemşerimiz Sayın Hilmi Türkmen ilçemizin hamisidir. Nerede bir sıkıntımız olsa her zaman bizlere yardımcı oluyor, Şalpazarı’na hizmet için gayret gösteriyor. İlçemize desteklerini hiçbir zaman esirgemiyor. Hizmetlerinden, katkılarından dolayı Üsküdar Belediye Başkanımız sayın Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum. Kültür merkezi olarak başladığımız binanın ilçemize üniversitenin gelecek olmasından dolayı oraya tahsis edilmesi için karar kıldık. İnşallah yapılacak olan ek bina ile birlikte kısa zamanda bitirerek hazır hale getireceğiz” dedi.