21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılması planlanan Uluslararası Acısu Bahar Bayramı ve Hıdrellez Şenliği’nin hazırlıkları sürüyor.

Şalpazarı’na bağlı Acısu’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Acısu Bahar Bayramı ve Hıdrellez Şenliği’ne bu yıldan itibaren uluslararası boyut kazandırılacak. 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılması planlanan şenlikle ilgili ayrıntılar belli oldu.
Yeni adıyla Uluslararası Bahar Bayramı ve Hıdırellez Şenliği adı altında  yapılacak olan etkinliğin hazırlıkları kapsamında Belediye Başkanı Kurukız başkanlığında bir komite kurularak planlamalar yapıldı. Toplantıda kültürel ve yöresel boyutların ön plana çıkarılması kararlaştırıldı. Şenliğe bu yıl Şalpazarı Belediyesinin daveti üzerine Avrupa’dan yabancı kültür elçileri ve dernek başkanları katılacaklar. Düzenlenecek etkinlik de  yayla göçü, yöresel halk oyunları, yöresel el sanatları,  yöresel yemek ikramları; keşkek, ısırgan, patates, turşu, yağlı bişi, un helvası, yayık ayranı gibi ilçe kültürünün sergilenmesi için stant açılacak. Ayrıca etkinliğe gelecek olan vatandaşların ve araç trafiğinin rahat hareket edebilmesi için, sınırlı sayıda pazarcı esnafı alınacak. Alınacak olan pazarcı esnafının da belediyeye müracaat ederek önceden belirlenmiş olan alanlardan yer tahsisi yapması gerektiği belirtildi.