‘Yaşama Yol Ver’ konulu bilgilendirme kapsamında konuşan Vakfıkebir 1 No’lu Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Ali Çakır, “Hasta nakli sırasında yolda bazı sürücü vatandaşlarımızı aşamıyoruz” dedi.  


 
Trabzon İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından düzenlenen ‘Yaşama Yol Ver’ adlı bilgilendirme ve tanıtım kampanyası Trabzon’un bütün ilçelerinde sürerken, kampanya hakkında bir açıklama yapan Vakfıkebir 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri sorumlusu ve Acil Tıp Teknisyeni Ali Çakır, en fazla sıkıntıyı hasta nakli sırasında yoldaki bazı sürücü vatandaşları aşamamaktan yaşadıklarını söyledi.
 
“SÜRÜCÜLERDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”
Çakır, yaptıkları işin önemini yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Bu standı açmaktaki amacımız Vakfıkebir’de yaşadığımız problemleri vatandaşlarımızla paylaşmaya yöneliktir. Ambulans araçlarının önüne park yapılması ve vakaya çıkışlarımızın vaka yerine intikalimizi geciktirmektedir. Takdir edilmelidir ki biz zamanla yarışan bir meslek gurubuyuz ve zamanla yarışıyoruz. Ancak ambulansların önüne park yapıldığında vakaya çıkışımız uzuyor. Bu bağlamda vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Ayrıca trafiğe çıktığımızda gerek ceplerde, gerekse Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne girişlerde de sürücü vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Tanıtım broşürlerinde de görüldüğü gibi yolda bazı sürücü vatandaşlarımızı aşmakta büyük sıkıntılar yaşıyoruz; hızlı ve güvenli bir şekilde hasta sevki yapamıyoruz. Bu konuda herkesin birbirini bilgilendirmesi lazım. Bu sadece bizim bilgilendirmemizle bitecek bir olay değil. Onun için duyarlı olan vatandaşlarımızın diğerlerini uyarmalarını istiyoruz. Bu bir aşama gerektiriyor. İnanıyorum ki herkes birbirini bilgilendirerek bu sorunun çözülmesine katkı yapmalarını, yardımcı olmalarını bekliyoruz ve zamanla bu problemi aşacağımıza inancım tamdır”.