Aralarında Fol Deresi Islahı Projesinin de bulunduğu, Trabzon’da 25 adet, 147milyon TL’ye mal olacak tesislerin temel atma töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Vakfıkebir’de gerçekleştirildi.
İlçemizde gerçekleştirilen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Orman Su İşleri Bakanlığı üst düzey bürokratları, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ
Programda ilk olarak söz alan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta;  “Bugün tarihi ve önemli bir gün yaşıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımızı ziyaret ettiğimizde Fol Deresi’nin şehir içi geçişi ile ilgili talepte bulunmuştuk. Talimatları ile projelendirildi, ihalesi yapıldı ve bugünde temel atma törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kendisine şahsım, ilçem adına teşekkür ediyorum.  Spor Bakanımızdan kapalı yüzme havuzu talebimiz vardı, onunda yardımlarını bekliyoruz.  İnşallah en kısa zamanda, Sayın Bakanımızın desteği ile inşaatına başlayacağız. Özelikle kadınlarımız bu projeyi heyecanla bekliyorlar. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Bakanlarımıza çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Başkan Balta’nın konuşmasının ardından DSİ Genel müdürü Murat Acu’da tesislerle ilgili bilgi verdi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, “Özellikle bölgemizde yağış rejiminde ki değişme, iklim ve coğrafi şartlardan dolayı yaşadığımız su baskını, heyelan sorunları için kökten yaptığınız çözümlerin, İlimizde ki yansımalarını bu tören vesilesi ile görmüş oluyoruz. Bu manalı ve anlamlı çalışmalar bölgemiz insanına büyük hizmet olacaktır. Suyun temini, en iyi şekilde halkımıza ulaştırılması noktasında ki çalışma, doğa turizminin canlandırılması noktasında çalışmalar Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
TRABZONLA GURUR DUYACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Karadeniz’in çocuğu olarak Trabzon’un güzel insanları ile gurur duyuyoruz. Trabzon spor denilince özel bir yere sahip. Herkesin bir fikrinin olduğu, sporun her zaman sabahtan akşama kadar konuşulduğu özel bir şehir. Vakfıkebir’de bu temel atma törenine katıldığımızda bu ortamdan mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanımızın talebi oldu. Kendisi geldi, konuyu inceleyelim. Hanımefendiler tezahürat yaptı. Karadeniz’de evin direği hanımlardır, hanımların dediği olur. Trabzon’u seviyoruz, Trabzon’un güzel insanları ile gurur duyuyoruz. Bu toprakların insanları ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.
BİZE HER YER TRABZON
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Benim de Trabzon’a 5 tane bağım var. Her Trabzon’a gelişimde heyecan duyuyorum. Zaten ne diyoruz, “Her yer Trabzon” Buraya gelişimizin sebebi, 25 tane tesisin temelini atıyoruz Trabzon’da. Şalpazarı’ndan Of’a kadar bütün ilçelerde yatırım var. Yıldırım hızıyla dereleri ıslah ediyoruz, orman faaliyetleri var 25 Tesis 147 milyon TL. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Geçen seferde Akçaabat’ta yapmıştık. Sayın Bakanımız dedi ki bu sefer Vakfıkebir’de. Burada özellikle Akçaabat’ta 4 tane 5 tane, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Şalpazarı, Düzköy, Vakfıkebir, Of, Tonya, Yomra Vadisinin ıslahını yapıp menfez ve köprüleri inşa edeceğiz. Bu tesisler hayırlı olsun inşallah
TRABZON’A 19 KATRİNYON YATIRIM YAPILDI
Trabzon’un kırsal alanlarının kalkınması için orman teşkilatı lokomotif olacak. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Burada gelişimizin bir sebebi de ben de Trabzon gönüllüsü bir kardeşiniz olarak her gelişimizde heybemiz dolu geliyoruz.11 ay önce Trabzon’a geldiğimde 98 müjde verdik. Bu seferde 9 müjde. 800 milyon TL’lik müjde verdik. Bu sefer ki müjdeler, burada yeni bir sektörü devreye alacağız.  Uzungöl’de zengin turistler geliyor yer bulamıyor. Biz bugün özellikle bu akşam, bir toplantı yapacağız, bu bölgeye en az 3 tane Uzungöl gibi turizm merkezi kuracağız. Trabzon’a 19 katrilyonluk yatırım yapıldı. Trabzon’a ne yapılsa azdır, sizler için helal olsun. DOKAP Projesi muhteşem bir proje. Bunun da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
BİR TANE UZUN GÖL YETMEZ
Bakanı Süleyman Soylu, “Bir yatırım sihirbazı ile karşı karşıyayız. İstanbul’da sayın Cumhurbaşkanımızın mesai arkadaşı olduğu gün, İstanbul’un en büyük derdi su idi. DSİ Genel Müdürlüğü, ardından Bakanlık yatırım cenneti haline geldi. Ülkemizin her tarafında, özellikle şehrimizin ciddi yatırıma ihtiyacı vardı. Atasu Barajı konusunda yapmış olduğu yatırım bizi çok önemli badireden kurtardı. İnşallah yine o bölgeye yönelik konuştuğumuzda Karakaya Barajına yönelik olumlu yaklaşımı bizi memnun etti. 300 milyon liralık bir yatırım bütçesi olacak. İnşallah yapılacak değerlendirmeler sonrasında atılacak adımlar olup bir mesele daha burada hayırlı sonuca ulaşır. Sayın Bakanımızın yaptığı hizmetler taşkın koruma, afet sel koruma ile ilgili yaptığı hizmetler. Özellikle bizim bölgemizde sel ve taşkın söz konusudur. En son Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçemiz büyük afetle karşı karşıya kaldı. Bir daha karşı karşıya kalmamak için dere ıslahları süratle devam etmektedir. Turizm konusunda sayın bakanımızın bize önemli şekilde yol açtı. Uzungöl’de yapığı yatırımlar. Hala Uzungöl’ün dibini temizliyor. Yaylalar, mesire alanları, göletler. Bu çerçeveyi genişletmek için attığı adımlar. Bir tane Uzungöl yetmez diyor. En az 3 tane olacak.” diye konuştu.
Törenin son bölümünde Trabzon’da yapılacak olan 25 adet tesisisin temeli atıldı, çiftçilere ve vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.