AK Parti Trabzon Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih CORA, “Taşeron Düzenlemesi” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
“AK PARTİ 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile önemli bir seçim vaadini daha hayata geçirmiştir. Milyonların özlemle beklediği taşeron düzenlemesi ile genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, il özel idareleri, belediyeler ile KHK ekinde bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlarda çalışan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışanlar sürekli işçi kadrosuna geçirilecektir.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU’nun koordinasyonununda yapılan çalışmalar neticesinde  4 Aralık 2017 itibariyle alt işveren işçisi olarak çalışan vatandaşlarımızı 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna alan düzenleme hayata geçmiştir.”
 
4C TARİH OLUYOR
Düzenlemenin detayları hakkında bilgilendirmede bulunan Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA, 696 Sayılı KHK ile bugüne kadar 4/C statüsünde çalışanların tamamının 4/B statüsüne geçirileceğini ifade etti:
 
“657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bulunan Geçici Personel statüsü kaldırılarak bu kapsamda bundan sonra işe alınacak olanlar da 4/B statüsünde işe başlayacaktır.”
 
 
BELEDİYE TAŞERONLARI DAİMİ KADRODA
İl Özel İdareleri ile Belediyelerde çalışan taşeron işçilerin de bu kapsamda kadroya alınacağını ifade eden Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA,  Mahalli İdare Birliklerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinin de ortadan kalkacağını ifade etti:
 
 
“İl Özel İdareleri ve Belediyelerde park bahçe hizmetleri, temizlik ve çöp toplama hizmetlerinde bulunan personel artık bağlı bulundukları idarenin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edileceklerdir. Bu geçiş sürecinin 90 gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanmasını planlanmaktadır.”
 
 
KOŞULSUZ ŞARTSIZ KADRO İMKANI VERİYORUZ
Bu taşeron düzenlemesinin sosyal devlet olmanın önemli bir tezahürü olduğunu ifade eden CORA, Devlete ekonomik bir yük getirse de uzun vadede kazanımların hep birlikte müşahede edileceğini ifade etti:
 
“Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlarda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışanlar sürekli işçi kadrosuna geçirilmesinde herhangi bir yaş sınırı yahut eğitim sınırı aranmamaktadır. Bundan sonra bir yıl, iki yıl veya benzeri özel sözleşme süreleri bulunmayacak daimi işçi statüsünde çalışabileceklerdir.
Mevsimli işçilerimizin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de ihtiyaç halinde 4 ay kadar daha uzatılabilecektir.”
 
 
4 ARALIK BİR MİLATTIR
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora açıklamasını şöyle bitirdi:
“Ak Parti verdiği her sözü yerine getiren yegane iktidardır. Bu sayede sözüne itibar kattığı için girdiği her seçimden başarı ile çıkan tek siyasi harekettir. Bu güven ve istikrar ortamını bozmaya yeltenenlere milletimiz asla müsaade etmeyecek imkan vermeyecektir. Taşeron işçilerimizin ve ailelerinin merakla beklediği bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum Her şeyin en iyisine layık milletimize armağan olsun.”