Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanlığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde 12'nci Olağan kongresini gerçekleştirdi.



Yapılan kongrede MHP Trabzon il Başkan Adayı olarak mevcut il Başkanı Nihat Birinci'nin tek aday olarak seçime katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanlığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde 12'nci Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve partililer katıldı. Kongre başlamadan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongre için gönderdiği mesajın okunmasının ardından 2006 yılından 2017 yapılan faaliyetlerin raporu, mali raporu okunup partililer tarafından kabul edildi. Gündemde siyasi konuşmalara gelince divan ekibi pazar olduğu için sadece il Başkanı Nihat Birinci'nin konuşmasını yapmasını istedi.
“AK PARTİ BU ÇAĞRILARA UYMAMIŞTIR”
 Kongrede konuşmasını yapan Nihat Birinci "Ülkemiz zora düştüğü zaman hep aranan, istenen ülküceler olmuştur. Bugünde olduğu gibi. Bugün yaşadıklarımıza baktığımız zaman, MHP ve liderimiz ne kadar isabetli hamlelerde bulunduğu ortada. Bugün ülke olarak ağır sorunlarla karşılaşmaktadır. Hükümetimize bu sorunlarla karşılaşacağını biliyor söylüyorduk. Malasef ülkemizi yöneten AK Parti bu çağrılara uzun süre cevapsız kalmıştır. Bu PKK etnik mesele değil bununla mücadele edilir dedik. FETÖ'yu dedik. Dedik dedik ama dinletemedik. AK Parti'nin bu eksiklerinden kaynaklı bir FETÖ tehdidi yaşadık. Ülkemizin geldiği bu noktada Sayın Devlet Bahçeli insiyatif almış ve bu sorunu çözmede çok etkili olmuştur. Bunun sonucu olarak PKK ile yapılan mücadelede iyi bir başarı sağlanmıştır. Ülkemizde olan sıkışıklığı referandum olarak çözülmüştür. Bunun sonucu Atatürk'e mesafeli olan kesimler, Atatürk'ün yaptıklarını görmüş olmuşlardır. Dikkat ederseniz bu olumlu gelişmelerin önünü açan Devlet Bahçeli'dir. Sadece ülkücüler değil herkes minnet duymalıdır.
" KARANLIK ELLERİYLE ALI KOYMAK İSTEDİLER "
Türk milletinin tarihi öyle bir tarih ki!, dünya tarihinden çıkarıp alsak ortada tarih kalmıyor. Hal böyle olunca da hedef büyük oluyor. Yakın hedefimiz bulunduğumuz coğrafyayı üstün kılmak uzak hedefimizde turan devleti kurmaktır. Elbet bunları engellemek isteyen şer odakları olacaktır. Bu güne kadar karanlık elleriyle alı koymak istemişlerdir. Her defasında Genel Başkanımızın duruşuna takılmışlardır."
“BU NASIL OMURGADIR!”
"Hatırlarsınız bu içimizdeki devşirmeler Sayın Genel Başkanımızı dava çizgisinden çıktı demişlerdi. Eski Milletvekilimizde ben FETÖ'cu değilim, organize edilen hanımdır. Daha sonra bu hanım parti kurmaya kalkınca siz MHP'den ayrılıp bu partiye geçermisiniz? Sorusuna, Baba ocağım burası dedi. Sonra o hanımefendi parti kurunca oraya geçti. Bu nasıl omurgadır. Bu nasıl bir karakterdir. Anlamak mümkün değil. Daha sonra bunlar partiyi kurdular. Kurucular kuruluna baktık, Marksist var, Kürtçü var, ismini de İP koymuşlar tamamen aşure partisi. Öcalan'ın istediği birleştiricilik bunlarda, NATO seviciliği bunlarda, bunlar Öcalan'la kanka olmuşlar. Bugüne kadar Trabzon'da partimizden istifa eden üye sayısı 12'dir partimize gelip üye olanların sayısı da 3 bini de geçmiştir.” Dedi.
MHP'NİN YENİ YÖNETİM KURULU:  Başkan Nihat Birinci: Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Bekir Sıtkı Tarım Ahmet Bozoğlu Atilla Başaran Ali Rıza Kar Yusuf Çakmak Sabri Dikici Hüseyin İmamoğlu Emirhan Seçkin Orhan Bal Nihat Bekar Abdulkerim Eroğlu Ümit Akbaytürk Murat Akbayrak Çetin Öztürk Sami Arkan Alper Uzuner Hakkı Hilmi Erdoğan Hasan Ermiş Şafak Altuntaş Yasan İnan Yılmaz Bahattin Kuzular Osman Memiş Gülen Demir Nilgün Çelikhan Hasan Azmi Hacıfettahoğlu Ahmet Birbey Nuran Öksüz Figar Bozkurt Emine Emirzeoğlu Osman Keskinoğlu Ömer İskender Gündoğdu Ars Bahattin Yılmaz Nejmi Erdal Açıl Muhammet Yılmaz
Yedek Üyeler: Temel Gülhan Beyler Virdiloğlu Nevzat Ulusoy Alper Yiğit Ayfer Gürsoy Kazım Mazlum Adem Birinci Hadi Arkan Ercan Öztürk Yusuf Aydın Halük Hatipoğlu Melike Yücel Beder Kemal Yiğit Ümit Uzun Fatih Yaylalı Ertan Dilek Nurgül İskender Adem Yavuz Zeki Kaba Abdurrahman Yılmaz Mehmet Meral Engin Karadeniz Erdem Karabayır Yaşar Sula Murat Sancak Abdullah Turan Göktürk Yıldırım Fatih Sancak Mustafa Sırtkaya