CHP Vakfıkebir 36. Olağan ilçe kongresine blok listeyle giden mevcut başkan Mehmet Keskin yeniden ilçe başkanlığına seçildi.


 
Vakfıkebir Altın Köşk Düğün Salonu’nda yapılan kongre sırasında bir konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümetin her konuda olduğu gibi fındık konusunda da üreticiyi aldattığını söyledi. Pekşen, “13 bin tonluk rekolteyi bize 150 bin ton olarak açıkladılar ve fiyatı düşürdüler. Sürekli yalan… Dünyada üretilen çikolata miktarı 7 milyon ton iken bunun sadece 91 tonu Türkiye’de üretiliyor. Ayrıca ürettiğimiz fındıkta bir markamız yok” dedi.
 
“OSB’DE VAKFIKEBİR’İN GELECEĞİNİ GÖRÜYORUM”
Çikolata Sanayi için en ideal yerin Vakfıkebir olduğuna dikkat çeken Pekşen, “Ben Vakfıkebir milletvekili olarak Organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılmış araziye gittiğimde orada Vakfıkebir’in kaderini görüyorum. Bu çikolatanın üretilmesi için ne lazım, tereyağı, vatanı Vakfıkebir, ne lazım peynir altı suyu vatanı Vakfıkebir, ne lazım süt vatanı Vakfıkebir, fındık burası, şeker şurada burnumuzun dibinde. Bir tek kakao yok. Niçin teşvik edilmez, niçin yapılmaz. Israrla bütün bakanlara, başbakanlara her defasında. Niçin Karadeniz’e böyle bir yatırım yapmayı çok görüyorsunuz dedim. Sürekli hamaset nutuklar. Çikolata sanayini parlamento gündemine tekrar taşıyacağım. Bunu başaramazsak hiçbir şeyi başaramayız. Trabzon’da 5 tane iktidar partisi milletvekili var. Her hangi bir tanesi bu konuda bir fikir geliştirdi mi? Vakfıkebir Milletvekili neden her defasında OSB konusunda bana laf yetiştirmeye çalışıyor? Bıraksın da Trabzon’da bir tane imzamız olsun.” şeklinde konuştu.
 
“GENÇLERİMİZ EL KAPILARINDA”
Bölgedeki gençlerin bir parça ekmek için el kapılarında süründüğüne işaret eden Pekşen, “Vakfıkebir’e bir şey yap, Beşikdüzü’ne bir şey yap. Git Çaykara’ya bir şey yap. Git Sürmene’ye bir şey yap. Sürmene’ye yeni bir çöp arıtma tesisi daha yapıyorlar. Artık insanların yüzü kızarıyor, bir şey yapın. Bunlara bir şey sorun, milletvekili bir derde derman olsun. Gençliğin umudu yok, yaşlıların, emeklilerin morali bozuk. Şurada Yomra’da alt geçit yapıyorlar yaklaşık 200 milyon lira. Bu organize sanayiye bu 200 milyon lirayı verseler orada 5 bin kişi ekmek bulacak, gençlerimiz iş bulacaklar, gelecek bulacaklar. El kapılarında gidip hayatlarını teslim etmeyecekler “ ifadelerini kullandı.
 


KESKİN: “BAĞIMSIZ ÜLKE DEĞİLİZ!”
Kongrede konuşan Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, 16 yılın özetine bakıldığında maalesef bağımsız bir ülke olmadığımıza dikkat çekerek, “Bağımsız bir ülke kendi kaynaklarını, zenginliklerini bütün toplum adına korur ve geliştirir. Bağımsız ve egemen bir ülke, kendini sömürtmez, Bağımsız ve egemen bir ülke, dış politikasını eşitlik ve karşılıklı çıkar esasında kurar. Başka ülkelerin içişlerine karışmaz ve kendi içişlerine karıştırmaz. Bağımsız ve egemen bir ülke, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durur. Ekonomik ilişkiyi karşılıklı çıkar üzerine kurar, Bağımsız ve egemen bir ülke, emperyalist kültür politikalarına direnir. Ülkenin kültürel zenginlilerini, edebiyatını, sanatını geliştirir. Bağımsız ve egemen bir ülke, başka ülkelerin çıkarları için savaşmaz; başka ülkeleri işgale kalkışmaz ve işgallere ortak olmaz, kendini savunur, her zaman mazlumdan yana tavır alır” diye konuştu.
 


“ÜLKEDE DEMOKRASİ YOK”
Ülkede demokrasinin olmadığını söyleyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de, “Demokrasi yok ülkede, OHAL var. Ülkede hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var. Yandaşlara hariç iş yok, aş yok. Hak-Hukuk-Adalet yok. Çalışanlar, emekliler, çiftçi, esnaf kısaca dar gelirliler çok zor durumda. Sıkıntıya düşen vatandaşı dinleyen, derdine çare arayan yok. Ülkede yönetimi elinde tutan tek adam ve kraliyet ailesi için yok, yok. Her şey elinde ve emrindedir. Tek adamın çok büyük sıkıntıları ar diyen Turgay Güngör, “Sokağa çıkıp sizler gibi özgürce dolaşamıyor. İstediği gibi gezemiyor. Sokakta halkla istedi gibi konuşamıyor. Bu işleri yapabilmesi için binlerce güvenlik görevlisi bu tek adamı koruyacak ve kollayacak. Kısaca AKP Genel Başkanı da tıpkı baskı altında halkımız gibi. Özgürlüklerinden yoksun ama milyonlarca kişiye hükmediyor. İnanıyoruz ki, 2019 seçimlerinde halkımız kazanacak, ülkeye özgürlük barış ve adalet gelecek. Anayasayı çiğneyenler, halka zulmedenler yapı karşısında bedelini yargı karşısında ödeyecekler” dedi.
Ayrıca, Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, tek liste ile tekrar Vakfıkebir CHP İlçe Başkanı olan Mehmet Keskin’e plaket takdim etti.
Tek ve blok liste ile gidilen seçimde Mehmet Keskin güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Mehmet Keskin’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İsmail Alp, Ahmet Deniz, Bayram Birol Fettahoğlu, Ali ihsan Kokoç, Samim Kuleyin, Güven Kurt, İbrahim Ethem Ofluoğlu, İshak Şaffak, Zafer Turutoğlu, Osman Yener, Adil Yılmaz, Özdemir Uludüz.