AK Parti 6. Olağan Vakfıkebir İlçe Kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Milletvekillerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Başkan Enver İskenderoğlu bir kez daha güven tazeledi.






 
Vakfıkebir Altın Köşk Düğün Salonunda yapılan Vakfıkebir AK Parti 6. Olağan Kongresine İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanı sıra Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Salih Cora Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, Parti yöneticileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş kogre’ye katıldı.  Divan Kurulunun seçimi ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede öncelikle kongreye gönderilen mesajlar okundu. Tek Liste ile gidilen kongrede ilk konuşmayı AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu yaptı.


 
“SÖZ VERDİĞİMİZ YATIRIMLARIN TAKİPCİSİ PLACAĞIZ”
Bizler Vakfıkebir Teşkilatı olarak bayrağı devraldığımız günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve yine onun bizlere çizmiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ülkemizi ve ilçemizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele ettik, gayret sarf ettik. Bundan sonra da aynı azim, aynı gayret, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğimize huzurlarınızda söz veriyoruz. Bu bizim için daha güçlü bir devlet olmamızın ilk şartıdır. Girdiğimiz bütün seçimlerden oyumuzu artırarak çıktık. Arkadaki ekranda da gördüğünüz gibi birçok yatırıma imza attık. Bunlardan birkaç tanesini şöyle özetleyebiliriz. Hastaneden öğrenci yurduna, gençlik merkezinden Tarım ilçe müdürlüğü binasına, Açılışını Sayın Bakanımızla yaptığımız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi okul, pansiyon ve otel binasından, Kemaliye İlkokulu binasının yenilenmesine, Fen Lisesi Kapalı Spor Salonundan Atıl vaziyetteki otelimizin yenilenmesine kadar birçok yatırıma imza attık… 2014 Mart ayında yapılan Yerel seçimde uzun zaman bağımsız olarak yönetilen belediyemizi Ak Parti Belediyeciliği ile buluşturduk. Güzel bir birliktelikle 41 ay gibi kısa bir sürede İlçemizde 250 km beton yol dökerek ulaşılması zor bir rekora imza attık. Önümüzdeki süreçte aynı hızla ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz, söz verdiğimiz yatırımların takipçisi olacağız. Bu yatırımların İlçemize kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim.
Sayın Bakanım, 7 Haziran seçimleri öncesi saha çalışmalarımızda “beni tanıdıkça seveceksiniz” diyordunuz. Evet, hem biz hem de farklı partilerden birçok insan sizi tanıdı ve çok sevdi. Terörle etkin mücadeleniz, dik duruşunuz bizi gururlandırıyor. Sizin gece gündüz demeden ülkenin her noktasında bulunmamız bize çalışma azmi veriyor. Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şunu söylemek istiyoruz: Önümüzde gecesini gündüzüne katan sizler, başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz olduktan sonra bizler asla yorulmayız, asla bunalmayız, asla hızımız kesilmez.
Yeni seçilecek yönetim kurulumuzla sizlerin destekleriyle yarından itibaren sözünü verdiğimiz Organize sanayi ve yolu, sahil dolgu ve peyzaj düzenlemeleri,  Emniyet Müdürlüğü binası ve Adliye Sarayı binası, Kapalı yüzme havuzu ve tüm halkımızın dört gözle beklediği fakülteyi ilçemize kazandırmanın mücadelesini vereceğiz. Sayın Bakanım, 150 yıllık tarihi ilçemizde kongremize katılarak bizleri onurlandırdınız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi iletiyor, 6. Olağan İlçe kongremizin İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm haziruna saygılar sunuyorum dedi.


 
“GERÇEKLERİ TARİH, TARİHİ DE TRABZON’UN EVLADI YAZAR”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise kongrede yaptığı konuşmasında; “Bu Salon gösteriyor ki! Evet, Vakfıkebir ve Büyükliman 2019’a hazırım diyor. Trabzon olarak verdiğimiz bütün sözleri, yerine getireceğimizi Milletvekili arkadaşlarımızla başta bu geminin kaptanı Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışarak bütün vaatlerimizi yerine getireceğiz. Bizim Dünya Lideri Genel Başkanımız var. O her zaman bütün ilçelerin arkasında oldu, bundan sonrada en büyük gücümüz kuvvetimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız her zaman yanımızda. Gerçekleri tarih, tarihi de Trabzon’un evladı yazar. Bu tarihi de yazan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu arkamızda. Hiç kimse kuşkulanmasın. Yapılacak yatırımlarla alakalı, kentsel dönüşümlerle alakalı hiçbir kuşkunuz olmasın. Sabırlı olmanız lazım, bunları bir bir yerine getireceğiz” dedi.


 
“TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ”
AK Parti Vakfıkebir Olağan İlçe Kongresi’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörü bitireceklerini söyleyerek, “Evlatlarımız her gün bunların tepesindeler. PKK’sı, KCK’sı, FETÖ’sü, DEAŞ’ı, DHKPC’si, bizim çocuklarımız gece gündüz demeden bunlara nefes aldırmıyorlar. Dağdaki operasyonlardaki çocuklarımız, aslanlarımız bunları kovalarken, masa başındaki mühendis evlatlarımız da bu mücadele için yerli malı kendi üretimiz olan silah ve teknik ekipmanları üretiyor. Hiç düşündünüz mü neden Türkiye düne kadar bir tane terör örgütüyle uğraşıyordu da şimdi 4 tanesiyle uğraşabilme kabiliyetine sahip. Allah’a şükürler olsun terörle de mücadele ediyoruz hem de aslanlar gibi mücadele ediyoruz” dedi.
 
“VAKFIKEBİR’DE HEDEF YÜZDE 70”
Vakfıkebir’in her noktasına hizmet götürmek için gösterilen gayret, bizi partili ve partisiz herkesin takdirini aldı. İlk seçimlerde 70’lerin üzerine Vakfıkebir’de hep beraber çıkmalıyız. Hedefimiz budur.  7 Haziran seçimlerinde ender milletvekilliği sayısı düşmeyen illerden biriyiz. Çok çalıştık çok gayret gösterdik. 4 milletvekiliydik. 5’inci Milletvekilini nasıl alırız nasıl gerçekleştiririz diye insanüstü çabayla kampanyaya hazırlandık. Buna rağmen bütün ilçelerimiz herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Son dakikaya kadar son saniyeye kadar bir tek oyu nasıl aldığımızı o telefonlarda dakikalarca dil döktüğümüzü hizmet götüreceğimizi, kimseye ayırt etmeyeceğimiz dediğimiz günleri hatırlıyoruz. Allah’a şükür 1 Kasım’da 5 milletvekili çıkardık.  Bende Trabzon’a arkadaşlarımla beraber bu muhakemeyi sağlamak için çok gelemedim. Bende de kabahat var. Gittiğimiz yerler neresiydi. Güneydoğu… İstanbul’da 26 tane miting yaptık. Güneydoğu’da gitmediğimiz yer kalmadı. Buradan yüzde 70 bekliyorduk. Aldığımız oy bu bantta aldığımız en yüksek oylardan biri ve göğsümüzü kabarttı.
 
“2 BİN 600 SAAT HAVADAYIZ”
Terör örgütüyle mücadelede etkin rol üstlenen silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) eleştirilerine tepki gösteren ve yerli İHA’larla ayda 2 bin 600 saat havada olduklarını vurgulayan Bakan Soylu, “Mesele açıktır. Türkiye ne zaman üretse karşısına dikiliyorlar, olay çıkarıyorlar. Şimdi son günlerde garip bir işbirliğini daha görüyoruz. Bizim yerli üretimiz insansız hava araçlarından rahatsızlar. Büyük bir feveran halindeler. Tabi talimat verdi Kandil’deki ağabeyleri, ‘ne yapın edin şu insansız hava araçlarını başımızdan çekin’ diye. Hareket edemiyorlar. Evlerde baskı ortaya koyamıyorlar. Teker teker takip ediyoruz. İnsansız hava araçlarıyla ayda hava kaldığımız saat 20 saatti. Daha işin başındayız hem de yerli ve milli İHA’larımızla. İsrail’den de almıyoruz. Amerika’nın çürük Predator’lerini de almıyoruz. 2 bin 600 saat ayda havadayız ve daha da işin başındayız” diye konuştu.
 
“İSİM VERMEDEN CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNE SESLENDİ”
Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “İsrail’den aldığımız zaman sesinizi çıkarmıyorsunuz. Son 15 günde, 2 tane Amerika’nın çürük Predator’ü düştü. Biri Şanlıurfa, biri Adana’da düştü. Ey CHP’nin Kandil’e esir olmuş milletvekili. Konuşuyorsun dimi. Talimat aldığın ağabeylerinden korkuyorsun. Kandil’deki iş ortaklarından korkuyorsun. Korkuyorsun dimi, seni siyasete sokanlar sana böyle talimat verdi, ‘Türkiye’de milli bir şey olmasın, üretilmesin, bu memleket ayakta kalmasın. Senin görevin budur’ diye. Yazıklar olsun. Başka bir iddia ortaya koyuyorum. Hadi bakalım bununla ilgili bir şey söylesinler. Dünyada milli İHA’yı kritik şekilde üreten ve bunu en iyi kullanan 2 ülkeden birisi Türkiye’dir. Buna dayanamıyorlar. Biz insansız hava araçlarımızda yaptığımız hiçbir operasyonda şehit de yaralı da vermedik. Bütün dertleri budur. Öyle kolay iş değil. Jandarma ve emniyetin, genel kurmayın kendi izleme merkezi var. Bilesiniz söylüyorum, İHA ile teröristin kol saatinin hangi marka olduğunu bile görebilecek bir kabiliyete sahibiz. Bu ülkenin terörle mücadelesini ‘İnsan hakları ihlali var’ diye zan altında bırakmaya çalışmanın siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Güya piknik yapan insanları vurmuşuz. Ne pikniği hangi piknik? Hangi sivil vatandaştan bahsediyorsunuz. Polisimi şehit eden teröristlerle hangi sivil vatandaş oturup neyi konuşur? Çok açık ve nettir su testisi su yolunda kırılır. Biz saf değiliz. Az önce de ben otururken bizimkiler 2 teröristi daha hakladılar. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.”
 
“264 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
“İHA’ların sayesinde operasyonlarımıza kışın da devam edeceğiz” diyen Bakan Soylu, “ Örgütün hareket kabiliyetini daraltıyoruz. Şimdi bakın kabiliyetini daha da arttıracağız. İçerde 2 bin 600 saatiz. Sınırlarımızın da her birini tepeden İHA’larla kontrol edeceğiz. 24 saat kimseyi hareket ettirmeyeceğiz. Terör örgütünün sınırlarımızdan sızmasını engelleyebilecek bütün tedbirleri alacağız. Bu araçlarla toplam 264 terörist etkisiz hale geldi. 59 tanesi bizatihi SİHA ile ele geçirdik. 126 sığınak ele geçirildi. Bomba yapımında kullanılan madde, silahlar ve çok miktarda uyuşturucu yakalandı. Bu operasyonlarımız hiç ara vermeden devam edecek. 20 Kasım’a kadar, kış öncesinde bunların tepesinde bunların iflahını keseceğiz. Hiç merak etmeyin. 20 Kasım’dan sonra kışın 1 saniye bile durmak yok. Bütün evlatlarımız şuan da heyecan içerisindeler. Kato Dağı, ne oldu Kato Dağı’na? Hani yüzlerce mağaranız vardı. Evlatlarımız şimdi orada ay yıldızlı bayrağımızı dikmişler ‘Burası bizim yerimizdir, burası bizim yuvamızdır’ dediler” dedi.
 
“BİZE GELDİN Mİ YERİ GÖĞÜ İNLETİYORSUN”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars’ta etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de saldırı planlayan terörist olduğunu söyleyerek, “Bunların derdi bu kayıplar değil. Madem senin derdin sivil can kayıplarıydı. Geçtiğimiz Ağustos ayında Amerikan Predator’u sivil yerleşim yerine düştü ağzını açtın mı? Tek kelime ettin mi? Bize geldin mi yeri göğü inletiyorsun. Ama Amerikan İHA’larına tek bir laf edemiyorsun. Sen nasıl bir milletvekilisin ve kimin milletvekilisin? Diyarbakır baro başkanıydın gitseydin Diyarbakır’dan milletvekili olsaydın. Çünkü orada kimleri dolandırdığın ve kimlerin ocağına incir ağacı diktiğini tüm Diyarbakırlılar biliyor. Kars’ta bizim evlatlar dün yine teröristleri hakladı. Tesadüf bu ya, onlardan biri Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yol üzerinde taciz yapan teröristlerden birisi çıktı. Peki, bunlar nasıl keşfedildi. İnsansız hava araçlarıyla beraber. İşte Cenabı Allah’ın tokadı. Bunu da anlayın bari. ‘Türkiye’de güvenlik yok’ öyle mi? Ölen şehitlerimize hakaret etmiyor musunuz?” diye konuştu.


 
“YENİ YÖNETİM KURULU”
421 delegeli Vakfıkebir AK Parti 6. olağan ilçe kongresine tek liste ile giren mevcut başkan Enver İskenderoğlu yeniden İlçe Başkanlığı’na seçildi.
Seçim sonunda; Adem Turan, Ahmet Kılıç, Ahmet Uzun, Ali Karaca, Ali Madenci, Azime Bektaş, Ersen Karanis, Hasan Yayla, İlhan Tosun, İsmail Çolak, Müfrit Yolcu, Süleyman Özdemir, Yaşar Ali Çolak ve Yusuf Sağlam yönetim kurulu üyeliklerine seçilirlerken; İl kongre delegeliklerine ise Enver İskenderoğlu, Muhammet Balta, Alper Bektaş, Ahmet Kılıç, Ahmet Salih Birincioğlu, Ahmet Uzun, Ali Bayram Tanrıverdi, Ali Karaca, Ayhan Turan, Bilal Furuncu, Ersen Karanis, Eyüp Yavuz, Fikret Sağlam, Hasan Yayla, Havva Kahveci, Havva Kurt, İlhan Tosun, İlyas Atik, Mehmet Alp, Mustafa Sezgin, Yunus Halis Mollaahmetoğlu, Yusuf Sağlam ve Yusuf Şentürk getirildiler.