AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde bölge turizmi ve yeni imar barışı yasasını yaylaları kapsayıp kapsamadığı konusunda önemli açıklamalar bulundu.


 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora beraberinde Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve partililerle birlikte, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 
Milletvekili Cora, bölgenin kurtuluşunun turizm olduğunu ifade ederek; “Turizm konusunda önemli ve kapsamlı bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, yine bu bölgenin evladı abimiz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Muhammet Balta ile beraber ve diğer milletvekillerimiz beraber neler yapabiliriz diye birçok çalışmanın içerisinde yer aldık. Özellikle Tonya’daki potansiyeli öne çıkarmaya çalıştık. Kadıralak Yaylası’nı 223. tabiat parkı ilan edildi. Kadıralak Yaylası’nda yaptığımız ancak kimseni dikkatini çekmeyen bir hususta,  üçüncü derecede sit alanı iken biz onu ikinci derecede sit alanına yükselttik ve nitelikli ve korunaklı bir bölge haline getirdik. Bu şu anlama gelmektedir; yapılaşma noktasından çok daha hassas bir dönem yaşanacaktır. Kadıralak Yaylası’na çok ciddi manada turistin gelmesi sevindiricidir. Kadıralak yoluna yeşil yol kapsamında ödenek çıkardık ve şuanda yapımı devam ediyor.” dedi.
KALINÇAM’DA GÖLET PROJEMİZ DEVAM EDİYOR
Tonya- Kalınçam Mahallemiz doğal güzellikleriyle Trabzon’un en güzel vadilerinden birisi olduğunu ifade eden Milletvekili Cora: “Avusturyalı bir firma ile görüştü ve Tonya’daki Kadıralak Yaylası’na, Veli Tepesine ve diğer alanlara bir turizm mastır planı yapmasını istedik. Bu firma hem Kalınçam’da hem Veli Tepesi’nde hem Kadıralak Yaylası’nda, hem Beşikdüzü’nde, hem Şalpazarı’nda bir çalışma yaptı. Bu çalışma perspektifinde adım adım ilerliyoruz. Şuanda Kalınçam’da daha yukarısı Erikbeli’nde, Karadeniz Bölgesi’nin doğa ile uyumlu en modern turizm tesisleri, taş evler yapılıyor. Bu tesis bölge turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Kalınçam da gölet projemiz devam ediyor. Kadıralak’ta tabiat parkı ilan edilmesiyle beraber Orman Bakanlığımız tarafından büyük bir proje hazırlığı var. Beşikdüzü’nde turizm projemiz olan teleferik projesi önemli bir çalışmadır. Ayın zaman Şalpazarı’nda sisdağı turizm alanı ilan edilmesiyle beraber imar çalışmaları yapılıyor. Bölgeyi bir bütün olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bölgenin geleceği turizmdedir. 2,5 yıl içerisinde bu konuyla ilgili çok önemli adımlar attık. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
İMAR BARIŞI YASASI YAYLALARI KAPSAYACAK
İmar barışı yasasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Cora: “Yeni imar barışı yasasının yaylaları kapsayıp kapsamadığı ile ilgili konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüm. Sayın Bakanımız yaylaları da kapsadığı söyledi. Şuanda bir yönetmelik çalışması var. Bu yönetmelik teferruatlı bir şekilde değerlendirilecektir. Ama bu yapı kayıt belgesi hiçbir zaman kişiye mülkiyet hakkı kazandırmıyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın doğaya uyumlu ev yapmaları kaydıyla ve belirli bir metrekareyi geçmemek üzere devlete ödeyeceği bir bedel karşılığında bir kiralama modelinin gökten çözüm olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırladık. İnşallah bunu da önümüzdeki dönemde hepsini kapsayacak şekilde bir değerlendirme içerisinde olacağız.” Şeklinde konuştu.