AK Parti Vakfıkebir 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Havva Kurt yeniden başkanlığa seçildi.



Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, ilçe başkanları ve ilçe kadın kolları başkanları katıldılar.
Kongrede konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Bizler kadının gücünün farkındayız. Vakfıkebir uzun yıllar bağımsız belediye başkanları ile yönetildi. 2014 yılında ilçemizi iktidar partisi ile buluşturmak için bir yola çıktık. Bu yolculukta kadınlarımızın ne kadar büyük rol aldığını hep birlikte gördük. Kadınlarımız verdiği sözleri her zaman tutar. Bizler sizlerin gücünü her zaman arkamızda hissediyoruz. Allah sizden razı olsun” dedi.
 AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise, “Bu kongrelerde 2019’daki kadrolarımızı oluşturuyoruz. İnşallah sizlerin katkıları ile kadın temsilini artırmak istiyoruz. Gönlünü, yüreğini taşın altına koyan kadınlarımız siyasette daha çok var olmalıdır. Ama İstanbul CHP İl Başkanına kadın demek için bin tane şahit lazım. Yaptığı paylaşmalara baktığımızda, bir kadının nezaketine, zarafetine sahip değil. Biz böyle kadın istemiyoruz. Biz toplumun değerlerini taşıyan, toplumun değerlerine saygı gösteren, bu değerlerle barışık yaşayan, kucaklayan bakıldığında işte Türk Kadını budur dedirten kadın gibi kadınlar istiyoruz” diye konuştu.
Havva Kurt Başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hacer Baş, Birgül Karaca, Esin Turan, Yasemin Durmuş, Nebahat Albayrak, Melek Siyah, Rabia Bektaş, Hatice Baş, Aynur Yüksel, Serap Çalık, Emriye Kandemir, Banu Özoğlu, Emine Saral, Hümeyra Genç.