AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Akçaabat Esnaf Ve SanatkarlarKredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kuruluna katılarak AK Parti döneminde esnaflar için önemli kolaylıklar getirildiğini söyledi.

Akçaabat Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulunda konuşan Salih Cora, “Esnaf toplumun omurgasıdır.Temeli ahilik kültürüne dayanan esnafımız iyi ahlakı, doğruluğu, yardımseverliği ve kardeşliği özümseyerek helal kazanç peşinde gayret gösterirken vatanına ve milletine de bağlılığı ile örnek teşkil etmektedir. AK Parti iktidarı olarak her zaman esnafımızın yanında olduk.” dedi.
AK Parti dönemimde esnaflara getirilen kolaylıklardan bahseden Salih Cora, “AK Parti ile esnafın kullandığı kredinin faizi %47’den %4’lere düşürüldü.Yani esnafın kullandığı 5 Bin TL kredinin yarısı bankalara gidiyordu. Şimdi doğrudan esnafa ödenmektedir. Her zaman esnafımızın yanında yer aldık. Sicil affı getirdik, borçlarını yapılandırdık. Önceden şirket kurma süresi üç gündü şimdi yarım gün. Masrafı 4 Bin TL’den 875 TL’ye düşürdük. Çek yasasını yeniden düzenledik. Ahilik fonunu kurduk. Önümüzdeki süreçte sebze meyve zayiatını ve kayıt dışını önlemek için hal yasasını yeniden ele alacağız. AK Parti hükümeti esnafımızı tüccar, tüccarımızı sanayici yapmayı amaçlamış ve bunda da başarılı olmuştur.” dedi.