AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Türk milletinin yokluklar içerisinde fedakarca verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini destanlaştıran İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. 

Milletvekili Cora, Türk ulusunun kendisini yok etmeye kast etmiş yedi düvele karşı verdiği mücadele Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşmiştir.  Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız dün olduğu gibi bugün de milletimizin gönlüne dokunmakta; geçmişten alınacak derslerle geleceğimizi inşa etme noktasında yolumuzu aydınlatmaktadır.
Türk milletinin şahlanış hikayesi olan İstiklal Marşımızın önemini bugün daha fazla kavramamız gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünden yola çıkarak milli reflekslerle hareket etmeliyiz.  Dün yurdumuz üzerine çok sayıda devlet hesap yapıp işgale girişirken bugün Afrin’de uluslararası güçlerin oyuncağı olan teröristlere karşı büyük bir mücadele veriyoruz.  Yarın bir İstiklal Savaşı daha vermeyelim, bir İstiklal Marşı daha yazmak zorunda kalmayalım hassasiyeti ile kahramanlarımız orada teröristlerle çarpışıyor.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum