AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Yeni yönetim sistemi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan Türkiye için milat niteliğinde olduğunu belirterek “Yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.


 
MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA’DAN YENİ KABİNEYE TEBRİK!
Türkiye, 24 Haziran’da ‘Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve Milletvekili’ seçimlerini geride bırakırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak görevine törenle başlamasının ardından bakanlar kurulu kabinesini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “27. Dönem Milletvekilleri olarak hafta sonu TBMM’de yeminimizi yaptık. Yemin törenin ardından yeni dönemin ilk AK Parti Grup Toplantımızı da mecliste gerçekleştirdik. Dün de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yemin edip kabinemizi açıkladı. Yeni dönemin vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize sadakatle bağlı, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkan ve inanan herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
YENİ BİR SİSTEMLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ!
Milletvekili Balta açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Milletimiz, 24 Haziran tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 26 milyon 330 bin 823 geçerli oy ve yüzde 52,56 oy oranıyla en yakın rakibimizin 11 milyon üzerinde bir farkla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir teveccüh göstermiş ve yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. AK Parti olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar karşılaştığımız tüm badirelerin, tuzakların ve oyunların üstesinden milletimizin büyük desteği, Cumhurbaşkanımızın çok güçlü iradesi, AK Parti kadrolarının dayanışma ve mücadelesi ile geldik. Bu süre zarfında Milletimize çok iyi hizmetler getirdik. Şimdi yeni bir sistemle yolumuza devam ediyoruz.  Cumhurbaşkanımızın yemin töreni ve ardından yeni kabinenin açıklanmasıyla ülkemiz yeni bir döneme adım atmıştır.
 
ÜLKEMİZ, TRABZON’UMUZ HEDEFLERİNE DAHA HIZLI KOŞACAKTIR!
Artık çok farklı bir yönetim, farklı bir Hükümet anlayışı ile yola devam edeceğiz.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık bürokratik işlemlerin hız kazanması, Hükümetimizin karar alma mekanizmalarının da daha hızlı ve etkin bir şekilde işlemesi en önemli avantajlar. Yeni yönetim ile Tüm Bakanlarımız ve Trabzon Milletvekillerimizle birlikte her alanda daha etkili ve hızlı icraatlara adım atacağız. Hep birlikte daha güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin önünde her alanda yeni başarı hikâyelerini yazacağı bir dönem var. Yeni yönetim sistemi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan Türkiye için milat niteliğinde olacaktır. Bu dönemde hayata geçirilecek reformlarla ülkemiz ve Trabzon’umuz hedeflerine daha hızlı koşacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok daha güçlü bir Türkiye gerçekleşecek ve İnşallah Türkiye şahlanacaktır.
 
TRABZON GURURLANDI!
Yeni oluşan kabinenin Türkiye ve Trabzon’umuz için hayırlı olmasını diliyorum. Kabinemizdeki her bakan alanlarında çok önemli isimlerdir. Göreve gelen Bakanlarımızın, hem hizmet hem de koordinasyon konusunda son derece başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Ayrıca kabinede Trabzonlu isimlerin sayısının artması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Yeni dönemin ilk kabinesinde görev alan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Mehmet Cahit Turan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank'a ve tüm Bakanlarımıza görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetimizin değerli üyelerine bu kutlu yolculukta başarılar diliyorum. Bu yeni dönemin ülkemize, milletimize, mazlumlara, İslam âlemine ve insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim hepimizi muvaffak eylesin.”