AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Zeytin Dalı Harekâtı adı verilen Afrin Operasyonu hakkında önemli açıklamalar yaptı.



Türkiye’nin başlattığı askeri harekatın ülkemizin geleceği açısından hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Salih Cora, “Ülkemizin güvenliği için Suriye ile aramızdaki sınır bölgesinde uluslararası güçlerin güdümünde bir terör koridoru büyük tehdit oluşturuyordu. Biz ülke olarak isterdik ki kâğıt üzerinde müttefikimiz olan ülkeler bizim hassasiyetlerimizi de dikkate alsın. Ancak ABD bu hassasiyeti göstermediği gibi sınır koridorumuzda PKK ile ilişkisi belgelerle ispat edilen PYD’yi silahlandırarak yerleştirdi. Bunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da defalarca dile getirdi. Şimdi Türkiye kendi güvenliğini korumak amacıyla Suriye’nin toprak bütünlüğünü gözeterek ve sivillere zarar gelmemesi için azami hassasiyet gösterdiği bir operasyon başlatmıştır. Bu harekatın amacı PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve   bölgedeki halkı bunların baskı ve zulmünden kurtarmaktır. Bizim kimsenin toprağında, petrolünde, gazında gözümüz yok. Bu harekatın hedefinde sadece teröristler vardır.” dedi.
Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını dile getiren Salih Cora açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu harekât sonrasında sınırımıza yönelik tehdidi ortadan kaldıracağız. Böylelikle PKK ve PYD’nin Akdeniz’e çıkış kapısı da ortadan kaldırılacaktır. Tüm bunlardan önemlisi ise Afrin’i biz ülke olarak temizlemezsek PKK ve PYD yarın çok daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkacaktı. Şükürler olsun ülkemiz artık dünyada söz sahibi bir devlettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde artık ülke olarak kendi göbek bağımızı ülke menfaatlerimiz doğrultusunda kendimiz kesiyoruz.”
Türkiye’de bazı milli olmayan odakların Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirdiğini de ifade eden Salih Cora, “Ülkemizde milli olmayan bir güruhun bu operasyona karşı bir duruş sergilediklerini görüyoruz. Bunu da insani hasletlerin arkasına saklanarak yapıyorlar. Barış diyorlar, insan hayatı diyorlar. Biz bu operasyonu tam da bunun için yapıyoruz. Orada teröristlerin baskısı altına bir bölge var. O insanların hayatları teröristlerin hayatlarından daha mı değersiz? ABD orada teröristlerden kurulu bir koridor oluşturmak için bölgede silah dağıtımı yaparken neredeydi sizin barışınız!Hiç merak etmeyin, aziz milletimiz her şeyi tüm çıplaklığı ile görmekte ve gereken değerlendirmesini yapmaktadır. Ordumuzun gerçekleştirdiği operasyon iç siyasetin malzemesi değil aksine siyaset üstü bir konu, beka meselesidir. Allah orada vatanımız için çarpışan askerlerimizi muzaffer eyleyip sağ salim aramıza dönmelerini nasip eylesin.” şeklinde konuştu.