AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora Şalpazarı'nda, Beşikdüzü’nde, Tonya’da ve Düzköy’de Nisan Ayı İlçe Danışma toplantılarına katılarak partililerle buluştu.



Tüm ilçelerde büyük bir coşku ile karşılanan ve yoğun kalabalıklara hitap eden Salih Cora konuşmalarında 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine vurgu yaptı. Erken seçimin sebeplerini açıklayan Salih Cora, “AK Parti olarak seçimlerin ve sandıkların efendisi, milletin hizmetkârı, davamızın lideri kurucumuz, Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımızdır. 15 Temmuz darbe girişiminin olması ve ardından ülkemizin FETÖ ile mücadele, iç ve dış tehditlerin ardı ardına gelmesi tehlikenin büyüklüğünü, yaşananların bir iktidar meselesinden çok bir ülkenin beka yani geleceği meselesine dönüşmüştür. Bu süreç sonunda daha hızlı, daha etkili ve tehditlere karşı daha temkinli ve öngörülebilir olmak için seçim kararı alındı. Biliyorsunuz referandum ile hükümet sistemi değiştirilmiştiama biz eski sistemde devam ediyorduk.Çıkartılan uyum yasaları ile artık yeni sistemi faaliyete geçirmek zarureti doğdu. Bunun için de seçim kararı almak kaçınılmazdı. Biz seçime en hazır siyasi partiyiz. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hodri meydan diyenler bugün kendilerine güvenip adayım diye er meydanı olarak adlandırdığımız siyaset meydanında boy gösteremiyorlar.” dedi.
Sözlerine 24 Haziran’da AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına ana muhalefetin bir aday çıkartamadığını söyleyerek devam eden Salih Cora, “CHP bugüne kadar yapılan her seçimde hezimete uğradı. Yenilgi üstüne yenilgi. Yine aynı hezimete uğrayacakları için öğrenilmiş çaresizlik sendromu yaşıyorlar. Tayyip Erdoğan’ının karşısına aday çıkaramıyorlar.Her türlü hile ve hülle ile kiralama yapıyorlar. Ama kar etmiyor.Bu sefer kiralamadan vazgeçip genel başkanlığını satarsa şaşırmayın.Bir ana muhalefet partisi genel başkanın görevi bu ülkeyi yönetmeye talip olmaktır.Niye kaçıyorsun.Çık aday ol.Yoksa artık genel başkanda olamayacaksın. Bizim adayımız dünyanın çarpık düzenine muhalif olan, mazlumların umudu olan, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır ve kampanyamızda başlamıştır. 17 yıllık iktidarı boyunca enleri ve ilkleri gerçekleştiren AK Parti’nin en büyük güvencesi milletimizin dualarıdır. Siyaset yapma sebebimiz olan aziz milletimizin desteği ile 24 Haziran’da büyük bir zafere imza atacağız. “ şeklinde konuştu.