AK Parti Trabzon Çarşıbaşı Kongresi yapıldı. Üç dönem kuralı nedeniyle mevcut Başkan Zekeriya Karaçengel’in aday olmadığı kongrede tek liste ile seçime giren Hakan Kocaman yeni başkanı oldu.



Çarşıbaşı’nda yapılan kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldılar.      
Burada açıklamalarda bulunan görevi bırakan mevcut Başkan Zekeriya Karaçengel, “Kuruluşundan beri içerisinde olduğum bu kutlu davada aktif olarak bugünden itibaren görevim sona eriyor. Benim için şeref olan bu vazifeyi tamamlamanın şerefini yaşıyorum. Ahlaksızlığa, yolsuzluğa bulaşmadan görevimizi tamamladık. Görevim süresince eksiklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu birer konuşma yaptılar.
Son olarak gürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Buradalar sadece seçim yeri değildir. Kongreler bambaşka bir hedefin, coşkunun, huzurun ve gelecek anlayışının aslında kendisidir. Biz bu kongrelerde geçmişte yöneticilik yapmış arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Siyaset kolay bir iş değildir. Millet en iyi hizmetin ayağına gelmesini ister. Demokrasinin tam olarak anlayışı da budur. Biz bu kongrelerde her kongrenin bir stratejisi olduğu gibi bunların da oluşturmaya çalışıyoruz. 2019, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek millet. Güçlü ve zengin bir Türkiye, kişi başı gelir seviyesinin artması. Turizm potansiyelinde dünyayı kendisine hayran bırakan Türkiye. Sanayinin, teknik kabiliyetlerin yükselmesi. Türkiye’nin ayakları üzerinde durabilmesi, hukukun üstünlüğüdür. Bu ülkede insanları ötekileştirdiler. Şimdi TBMM’de başörtülü milletvekillerimiz var. 20 yıl önce kimsenin aklına gelmezdi. Türkiye’de demokrasinin yükselmesinde örneklerden bir tanesidir. Aynı zamanda Türkiye yatırım konusunda da çok önemli atılımlarda bulundu. Birlik ve beraberlik içerisinde bunları daha iyi sağlamamız gerekiyor. O yüzden bu kongrelerimiz çok önemli. Ama bu kadro bütünün parçası olmayı ve bu memlekette iradeyi ve sadakati bir an olsun kendinden uzaklaştırmadı. Onun için bugün buradayız. Çarşıbaşı’nda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Stat ve spor salonu yapıldı. İmam hatip lisenin inşaatı tamamlandı. 24 derslikli anadolu inşaatı bitti. 3 buçuk milyon lira harcandı. Eğitim ve öğretim başladı. Derelerin ıslahlı yapıldı. Ayrıca afet yardımı kapsamında 207 bin lira destek sağlandı. Yol çalışmaları devam ediyor. 4 milyon liralık ilk ihale gerçekleştirilmiş olup kısa sürede başlayacaktır. Toplam 8 milyon liralık yol yapıyoruz. TOKİ ile görüşmelere başlandı. Yüksekokul inşaatı için üniversiteden onay çıktı. YÖK başkanı ile konuştuk bunu bitireceğiz. İhtiyaç neye duyuluyorsa biz onu yapmakla mükellefiz. Emniyet müdürlüğü hizmet binasını yapıyoruz. Jandarma binasının arsa kamulaştırılması başladı. Ayrıca iş makinesi alındı. 1 adet çöp toplama aracı envantere katıldı. Daha birçok şey yapılacak.
Geçen Orman ve Su İşleri Bakanımız geldi. Kadıralak ve Hıdırnebi yaylaları tabiat parkı haline geldi. Buraya farklı şeyler yapacaklar dediler. Anlamıyor musunuz? İsmi tabiat parkı. İl başkanımız bir açıklama yaptı ve yanlış anladıklarını söyledi. İl başkanımıza hakaret etti. Ağır ol. Tekrar söylüyorum ağır ol. Meseleleri doğru anla. Trabzon’un turizm ve tabiatının korunması için tabiat parkı ilan edildi. Nasıl bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. El insaf. İnsan bir söz söylerken ölçülü söyler. Olmayan bir şey üzerinden insanlara hakaret etmeyin” dedi.
Çarşıbaşı İlçesi yönetim kurulu şu isimlerde oluştu: Hakan Kocaman (Başkan), Mehmet Demir, Mehmet Ali Akyazı, Bahadır Şahin, Furkan Bektaş, Recep Erdoğan, Muhammet Kuşan, İdris Yemenici, Salih Usta, Aykut Dereköylü, Osman Baş, Derya Yılmaz, Gülderen Yüksek, Reyhan Kaya, Halil İbrahim Ömür.