Trabzon il geneli imam hatip liseleri arası “Hutbe Okuma Yarışması”nda birincilik, Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin oldu.


 
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenli olarak tertiplenen “Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma Trabzon il birinciliği yarışması Yomra'da yapıldı.
 
Milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Yomra Hacı Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde, 23 Mart 2018 Cuma günü Yomra Merkez Camii'nde düzenlenen “Hutbe Okuma Trabzon İl Birinciliği Yarışması”na Trabzon merkez ve ilçelerinde bulunan 16 anadolu imam hatip lisesini temsîlen birer öğrenci katıldı.
 
Trabzon İl birinciliği için hutbelerini irad eden öğrenciler, yarışma esnasında komisyon tarafından, hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçeyi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, içeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet, beden dilini doğru ve etkili kullanabilme, zamanı doğru kullanabilme, hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirildi.
 
Komisyon Başkanlığını Yomra İlçe Müftüsü Kılıçbay'ın yaptığı yarışma sonunda Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Yusuf Küçük birinciliği elde etti. Yarışmada ikinciliği, Ortahisar Mehmet Rüştü Aşık Kutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Demirci, üçüncülüğü ise Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Üsame Yasir Altıntaş elde etti. Yarışmada birinci olan Yusuf Küçük'e çeyrek altın, diğer tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
 
İl birincisi olarak Trabzon’u temsîlen bölge birinciliği yarışmalarına katılmaya hak kazanan Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Küçük'e bölge birinciliği yarışmalarında başarılar diliyoruz.