Beşikdüzü Belediye Meclisinin Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının Al Ajaji Şirketine satışı kararına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Beşikdüzü Belediye Meclisinin Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının Al Ajaji Şirketine satılması kararı mahkemeye takıldı.  Trabzon İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Beşikdüzü kentsel dönüşüm platformu sözcüsü Av. Ozan Karagöz,  “Beşikdüzü Belediye Meclisinin 01.03.2017 tarih ve 1. birleşim 1. oturumunda alınan 14 sayılı Kararına konu, Cumhuriyet Mahallesi 311 Ada 3 Parselde mukim toplam 9.297,60 m2 alana sahip Şehit Erdal Kurtoğlu Parkının Katarlı iş adamına satışına dair Meclis Kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli davamızda, Trabzon İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Meclis Kararıyla birlikte, hemşerilerimin kullanımına arz edilmiş olan park alanı, devlet ihale kanunu hükümlerine uyulmaksızın Al Ajaji Şirketine satılmak istenmişti. Sayın Mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı Türkiye'de devam eden çevre davalarına emsal nitelik taşıyacaktır. Anayasa’nın 56. maddesinde çevre hakkı herkes için öngörülmektedir. Dolayısıyla, herkes ekolojik açıdan dengeli ve temiz bir çevrenin alacaklısı konumundadır. Çevre hakkı; yalnız bugün yaşayan insanların değil, gelecek nesillerin de hakkını kapsamaktadır.                        
KURTOĞLU PARKI BEŞİKDÜZÜLÜLERİNDİR
İnsanlar ancak kendilerine yaşam desteği sunan bir çevrede yaşayabilirler.  Kentsel dönüşüm ve gelişim kararı, yapılaşma yasağı bulunan alanlarda yeni yapı inşa etmenin yasal aracı haline dönüştürülmemesi gerekmektedir. Hemşerilerimin, birey olarak, somut olayda olduğu gibi kent ve çevre değerlerine karşı girişilen saldırılarda, bundan menfaati zarar gören bir insan kimliği ile mahkemelere başvuru hakkı gereğince Trabzon İdare Mahkemesinde açmış olduğu iptal davası sonucunda, yürütmenin durdurulması kararı almıştır. Bu karar ile birlikte Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı özel mülkiyete tahsis edilemeyecek, Beşikdüzü halkının kullanımında geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. Kurtoğlu parkı Beşikdüzülülerindir” dedi.