Beşikdüzü İlçesi'nin yeni Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, ilçedeki görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılı Aralık ayı içerisinde açıklanan ilçe müftüleri atamaları kapsamında Beşikdüzü İlçe Müftülüğü görevine atanan, Kocaeli İli Çayırova İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, ilçeye gelerek buradaki görevine başladı.
Beşikdüzü İlçe Müftüsü Mehmet Yıldırım’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan İlçe Müftülüğü görevine, bir süredir Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal vekalet ediyordu.
Aslen Trabzon Köprübaşılı olan ve Maçka İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde dünyaya gelen Beşikdüzü İlçesi'nin yeni Müftüsü İbrahim Kadıoğlu'na ilçemize hoş geldiniz diyor, hayırlı olsun temennisiyle başarılı çalışmalar diliyoruz.
Müftü İbrahim Kadıoğlu;
Trabzon’un Maçka İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde dünyaya geldi. Aslen Köprübaşılı olan Müftü Kadıoğlu, İlkokulu doğduğu köyde, orta ve lise öğrenimini ise Maçka Lisesi’nde 1980 yılında tamamladı.
Dini ilimlerin tahsiline ilk defa dedesi (annesinin babası) H.İsmail Hakkı Kadı Hoca Efendide başladı. Lise yıllarından kendi gayretleriyle Osmanlıca’yı öğrendi. Liseden sonra aşırı istek ve heyecan duyduğu Kur’an ve Arapça ilmini, Köprübaşı’nın Büyükdoğanlı Mahallesi’nde İmam Hatip olarak görev yapan H.Yusuf Yazıcı Hoca Efendiden almaya başladı. (1980) Daha sonra Of Bölümlü Mahallesi’nde H.Veysel Çınar Hoca Efendide Arapça ve İslam ilimlerine devam etti. (1981-84) Samsun da 1987 yılında yapılan İmam-Hatiplik sınavını birincilikle kazandı. 1988 yılında ilk defa resmi olarak Bafra’nın Elitli Köyü’nde İmam Hatip olarak göreve başladı. Bu görevden istifa ederek, 1989 yılının sonlarına doğru Mısır’ın Başkenti Kahire’de bulunan El-Ezher Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı. 1990-1994 yılları arasında Ezher Üniversitesi’nin “Din Usulleri Fakültesinin Tefsir Bölümünden” mezun oldu. Mısır’da bulunduğu süre içerisinde İskenderiye Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam etti. Mısır’da 5 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. 1996 yılında Samsun Ondokuzmayıs İlçesi’ne bağlı Engiz Köyü’nde tekrar İmam-Hatip olarak göreve başladı. Bu görevini 1998 yılına kadar devam ettirdi. 1998 yılında Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açılan İstanbul-Haseki-Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu yüksek puanla kazandı. Haseki Eğitim Merkezi’ni 1998-2000 yılları arasında üstün başarı ile (15. dönem olarak) bitirdi. 2000 yılında girdiği müftülük sınavını kazanarak müftü oldu. 2000-2004 yıllarında Bayburt İli Aydıntepe İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Bu görevden sonra sırasıyla Edirne İli Süloğlu İlçesi, Sinop İli Dikmen İlçesi ve Kocaeli İli Çayırova İlçelerinde ilçe müftüsü olarak görev yaptı.
Müftü İbrahim Kadıoğlu, 2016 yılı Aralık ayı içerisinde Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftülüğü görevine atandı. Birçok dergi ve gazetelere yazılar yazan İbrahim Kadıoğlu’nun ayrıca yazdığı ve yayınlamaya hazır birçok eseri de bulunmaktadır.