Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan ilçe müftüleri atamaları kapsamında Beşikdüzü İlçe Müftülüğü görevine, aslen Trabzon Köprübaşılı olan ve Maçka İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde dünyaya gelen Kocaeli İli Çayırova İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu atandı.
Beşikdüzü İlçe Müftüsü Mehmet Yıldırım’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan İlçe Müftülüğü görevine, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal halen vekâlet etmekteydi.
Müftü İbrahim Kadıoğlu Kimdir; “Trabzon’un Maçka İlçesinin Orta köyünde dünyaya geldi. Aslen Köprübaşılıdır. İlkokulu doğduğu köyde, orta ve lise öğrenimini Maçka Lisesinde 1980 yılında tamamladı. Samsun da 1987 yılında yapılan İmam-Hatiplik sınavını birincilikle kazandı. 1988 yılında ilk defa resmi olarak Bafra’nın Elitli köyünde İmam Hatipliğe başladı. Bu görevden istifa ederek, 1989 yılının sonlarına doğru Mısırın başkenti Kahire’de bulunan El-Ezher Üniversitesine kayıt yaptırdı. 1990-1994 yılları arasında Ezher Üniversitesinin “Din Usulleri Fakültesinin Tefsir Bölümünden” mezun oldu. Mısırda bulunduğu süre içerisinde İskenderiye Üniversitesinin Hukuk Fakültesine devam etti. Mısırda 5 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. 1996 yılında Samsun’un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı Engiz köyünde tekrar İmam-Hatipliğe başladı. Bu görevini 1998 yılına kadar devam ettirdi. 1998 yılında Ankara Diyanet İşleri Başkanlığında açılan İstanbul-Haseki-Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu yüksek puanla kazandı. Haseki Eğitim Merkezini 1998-2000 yılları arasında üstün başarı ile 15. dönem olarak bitirdi. 2000 yılında girdiği müftülük sınavını kazanarak müftü oldu. 2000-2004 yıllarında Bayburt ili Aydıntepe ilçesinde müftü olarak görev yaptı. Bu görevden sonra sırasıyla Edirne ili Süloğlu ilçesi 2004, Sinop ili Dikmen ilçesi 2004-2009 ve Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 2009-2012 yılları arasında kurucu müftü olarak görev yaptı. Şuan bulunduğu Trabzon İl Müftü yardımcılığı görevini sürdürmekte iken yapılan yeni atamalar sonrası Trabzon İli Beşikdüzü ilçe Müftüsü olarak atandı. Birçok dergi ve gazetelere yazılar yazan İbrahim Kadıoğlu’nun ayrıca yazdığı ve yayınlamaya hazır birçok eseri de bulunmaktadır.