Dünyada ilk kez Yelken ve oryantiring deneme yarışmaları Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yapıldı. 17 tane optimist ve lazer sınıfındaki yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdular.

Beşikdüzü Poyraz Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Oryantiring Federasyonu ile birlikte Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir yarışmaya imza attılar.
“İLK KEZ YAPILACAK”
Beşikdüzü Çeşmeönü Limanında yapılan yarışmalarda yelken ile oryantiring yarışmaları yapıldı.
Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertükmen, KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı, Türkiye Oryantiring Federasyonu As başkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İlçe Gençlik Spor İl Müdürü Köksal Kocaman, Beşikdüzü Poyraz Gençlik Spor Kulübü Başkanı Gürhan Zengin’in destek verdiği yarışma 6 ayrı kategoride yapıldı.
DÜNYADA İLK KEZ BEŞİKDÜZÜ’NDE
KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı, Türkiye Oryantiring Federasyonu As başkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş, “Dünyada bir ilki yapıyoruz. Yelken, Oryantiringin doğasında olan bir kavram değil. Daha önce birçok değişik denemeleri oldu. Yelken ile ilk kez yapılıyor. Biz bu branşı ilk kez Trabzon Beşikdüzü’nden dünyaya sunabiliriz.”dedi.
Bektaş, açıklamasında, “Yelken ve oryantiring branşını dünya spor disiplinine sunmak için deneme yarışmaları yapıyoruz. Oryantiring koşarak, kayarak, bisikletle ve engelli sandalye branşlarda uluslararası arenada yapılmaktadır. Ama biz yelken ve oryantiringi açık denizde ilk defa Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 17 tane optimist ve lazer sınıfındaki arkadaşlarla icra ettik. Türkiye spor camiasına ve dünya disiplinine bir branş olarak eklenmesi için gerekli alt yapıyı oluşturacaktır. Bize destek veren Beşikdüzü Poyraz Gençlik Spor Kulübüne, Trabzon Gençlik Spor il Müdürlüğüne ve Türkiye Oryantiring Federasyonuna teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
DERECEYE GİRENLER
12 yaş optimus branşı erkeklerde birinci Hasan Ali Sağlam, ikinci Efe Mehmet Karadeniz, 12 yaş optimus branşı kızlarda birinci Asya Demirci, ikinci Nur Banu Dilli, üçüncü Dilay Sağlam oldu.
14 yaş optimus branşı kızlarda birinci Hanife Ezgi Sağlam, ikinci Süheda Yumuk, üçüncü Asya Zengin. 14 yaş optimus branşı erkeklerde birinci Tutku G. Hanedan, ikinci Sertaç Alp Dilli, üçüncü ise Rmazn Berk Eyili oldu.
Lazer 4.7 branşında ise birinci Vatan Zengin, ikinci Muharrem Enes Türe olurken, Lazer radial branşında birinci Onur Taş, ikinci Emre Sefa Dilli oldu.