Trabzon Beşikdüzü Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Anıtkabir’de buluştular ve Ulu Önder Atatürk’ün anısına mozoleye çelenk sundular.

Geleneksel hale getirilen Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümünde her yıl değişik illerde mezunlar buluşuyor. Trabzon, Giresun ve Ordu’dan sonra bu yıl yurdun çeşitli illerinden gelen 400’ü aşkın mezun Ankara’da buluştu. İlk olarak dernek tarafından Anıtkabir Komutanlığı ile yaptığı yazışmalar sonucunda düzenlenen resmi törende Beşikdüzü Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi Mezunları Derneği adına Atatürk mozolesine çelenk sunuldu. Tören esnasında duygulu anlar yaşanırken öğretmenlerin gözlerinin dolduğu görüldü. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçilerek mezunlar adına Dernek Başkanı H. Ali Kahyaoğlu Anıtkabir Özel Defterine günün anlamına hitaben;
“EY BÜYÜK ATAM!
“Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.” “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözleri ile öğretmenlere seslenerek, hem yücelttiniz hem de bu kutsal görevi bizlere verdiniz: “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” dediniz. Anadolu insanını çağdaşlığa hazırlama görevini yine öğretmenlere verdiniz.
EY BÜYÜK ATAM!
Cumhuriyet sonrası ülkemizin aydınlanması için kurulan Köy Enstitülerinden biri olan Beşikdüzü Köy Enstitüsü geleneği ile yetişen öğretmenler olarak gönül rahatlığı içerisinde görevlerimizi eksiksiz yaptık. Bıraktığın eserlere sahip çıktık. Yaktığın eğitim meşalesini büyük bir onur ile taşıdık ve taşıyoruz. Bizler Beşikdüzü Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu ve Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesinden yetişenler olarak açtığın çağdaş medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğiz.” Mesajını yazdı.
Buluşmaya katılan mezunlar Bizim Çatı Restoranda akşam yemeğinde bir araya gelerek eski anıları tazelediler. Yine hep birlikte Öğretmen Marşını söyleyip horonla coştular.
Mezunlar ertesi gün eski Meclis Binasını, Ankara Kalesi ve oradaki müzeler ile Ulucanlar Cezaevi müzesini ziyaret ettikten sonra gelecek buluşma günlerinde biraya gelmek üzere vedalaştılar.