Beşikdüzü Öğretmen Okulu Mezunları Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Mezunlar Beşikdüzü’nde bir araya geldiler.

Şimdiki ismi Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi olan okullarında yıllar sonra tekrar olmanın heyecanını yaşadılar. Ülkenin dört bir yanından buluşmaya katılan mezunlar, okulda oldukları günleri tekrar hatırlayarak o günleri andılar.
Sınıfta yoklama alınması ile başlayan etkinlikte mezunlar, Öğretmen Marşı’nı söyleyip okul yıllarını tekrar yaşadılar Bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okul Müzesini gezdiler. Öğretmenlerini ziyaret ettiler. Ardından Taka 61 tesislerinde gönüllerince eğlendiler.
“BİZ BİR AİLEYİZ TÜM MEZUNLARIMIZI KUCAKLIYORUZ”
Beşikdüzü Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, İMKB Fen Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği Başkanı H. Ali Kahyaoğlu, “Biz bir aileyiz tüm mezunlarımızı kucaklıyoruz. Dernek olarak Öğretmenler Günü buluşmasını geleneksel hale getirdik. Her yıl yemekte buluşuyoruz.  Her yıl Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümünde, Öğretmenler Gününde yemek ve bir de gezi düzenlemeyi gelenek haline getirdik. Sosyal medya ve web sayfamız üzerinden etkinliklerimizi duyuruyoruz. Kış şartlarına rağmen başta İstanbul, Samsun, Ordu ve yakın çevre illerden 160 civarı mezunumuzla okulumuzda bir araya geldik. Bugün hatıralarımızı tozlu sayfalardan tekrar çıkardık. Hep özlemini duyduğumuz güzel hatıralarla dolu, birlikte geçirdiğimiz gençliğimizin en güzel yıllarını yad ettik. Okulumuza ve sizlere olan özlemimiz, dernek olarak bu buluşmayı düzenlemeye teşvik etti. Sizler de davetimize icabet etmekle bizleri mutlu kıldınız. Gelecek etkinliklerimizde bir araya gelme arzusu ile öğretmenler gününüzü kutluyor, ebediyete göçmüş öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı rahmetle anıyor,  derneğimizin kurulmasında ve bu güne kadar yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, hepinize sağlıklı günler diliyoruz.” Dedi.
Mezunlar bir dönem öğrencisi oldukları okulu ve arkadaşlarını tekrar görmenin sevincini yaşarken gelecek toplantılarda buluşmak üzere hüzünle vedalaştılar.