İHH İnsani Yardım Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği, “İmam hatipliler Göz Nuru Oluyor” sloganıyla Türkiye çapında başlattığı katarakt ameliyatı kampanyasına Beşikdüzü İmam hatip Ortaokulu öğrencileri de duyarsız kalmadı.
 
Beşikdüzü İmam hatip Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencilerinin önderliğindeki kampanyaya tüm okul öğrencileri de büyük bir ilgi göstererek dünyanın herhangi bir köşesinde katarakt hastalığı yüzünden göremeyen bir din kardeşlerinin ameliyat parasını toplayıp ilgili yere teslim ettiler.
 
Öğrenciler katarakt gibi basit bir ameliyatı maddi imkansızlıklar yüzünden olamayıp, yıllardır dünya nimetlerini göremeyen din kardeşlerini bu mübarek Ramazan ayında kör olmaktan kurtaracakları için ayrıca mutlu olduklarını ifade ettiler.
 
“Karanlığa Göz Yumma” sloganı ile yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği, hayırseverlerin destekleriyle Afrika’da katarakt hastalarının ameliyatını gerçekleştirerek yeniden ışığa kavuşmalarını sağlıyor.
 
Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca Afrikalı, ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.