Beşikdüzü’nde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Milletvekili Haluk Pekşen’in iddialarına tepki gösterdi.



Beşikdüzü AK Parti Kasım ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısı Ali Şükrü Bey Aşiyan Düğün Salonunda yapıldı. Toplantı organizasyon ve katılım olarak tam not aldı.
Toplantıda açılış konuşmasını İlçe Başkanı Harun Demirci yaptı. Demirci, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan modern otogar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, Beşikdüzü esnafının mağduriyetlerini dile getirdi ve destek istedi.  Daha sonra söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 21 Eylül tarihinde Beşikdüzü’nde yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hizmetleri anlattı. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ise, “Bu Beşikdüzü’nü meseleleri bir çivi gibi benim beynime batıyor ve benim canımı yakıyor. Bunu böyle bilin. Bu Beşikdüzü sizlerin çocuklarınızın övüneceği, gurur duyacağı Trabzon’un batısında parmakla gösterilen bir ilçe olması doğrultusunda Allah şahit gece-gündüz çalışıyorum” dedi.

"ELİNDE BELGE OLMASI LAZIM"



Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da konuşmasında, “15 Temmuz’u yaşatan bu hainler bu kahpeler Türk hukukuna, Türk adaletine teslim edilecek. Burada alacakları en ağır cezayı alsınlar. Bizlere geliyorlar söylüyorlar; “Biz masumuz, bir şeye karışmadık”  incelendiği zaman hiç ummadığınız kişiler bylock kullanıcısı olmuş. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın. Gerçekten masum olan insanlar yeniden görevlerine dönüyorlar. Biz Trabzon’umuzu yaşanabilir bir kent yapmak için uğraşıyoruz. Trabzonlu olmaktan gurur duyuyoruz. CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, sel oluyor Beşikdüzü’nde saçmalıyor. Vakfıkebir’e gidiyor saçmalıyor. Beni engellemek için bu sela okunuyor diyor. Burada yapılan ihaleleri AKP’liler alıyor diyor seçim öncesi. Bu ihaleleri alıyor dediği yerde de kendilerinin ikinci sıra milletvekili ihaleyi almış. Neyi anlatmaya çalışıyorum. Burayı tanımıyor. Bir gazetede Karasu barajı diyor. Burada ağır metaller var. Bu metaller suyu kirletiyor diyor. Sudan dolayı insanlar ölüyor diyor. Bir ilin milletvekili burada olmayan birşeyi olmuş gibi göstererek gelen milyonlarca turisti engelliyor. Suyu içilmez, hastanelerinde kanser var, bulaşıcı hastalıklar var, burada güvenlik yok dersen buraya insanlar gelir mi? Bu sözler Trabzon’a hainliktir. Başka bir şey. Uzungöl Belediyesi kapatıldı diyor.  Bu belediye büyükşehir olunca belde belediyeleri yasal olarak kapatıldı. Bundan bile haberi yok. Milletvekilisin. Yolsuzluk iddiaları ortaya atıyor. Bizim olduğumuz yerde kimse bu milletin bir lirasını yiyemez. Bunları konuşurken elinde belge olması lazım. Atma Haluk din kardeşiyiz” dedi.

"HDP KAPATILMASI GEREKİR"



Milletvekili Adnan Günnar ise, “ Biz her zaman ilçemizin, ilimizin ülkemizin güçlü olmasından yanayız. Hamdolsun koalisyonlardan kurtulmuş bir ülke ile 14 yıldır birlikte yaşıyoruz. Türkiye’yi PKK ile DAİŞ ile FETO ile bitirmeye çalışan kıskançlar bizim ebedi ve ezeli rakiplerimiz avuçlarını yalayacaklardır” dedi.    Daha sonra söz alan Milletvekili Salih Cora da, “AK Parti teşkilatları bıkmadan yorulmadan halka hizmet etmeye devam edecektir. Tıpkı 14 yıldır millete hizmet ettiği gibi. Dokunmazlık zırhına bulaşarak bu ülkeyi tekrar kan gölüne çevirmeye çalışanlar, teröre arka çıkanlar, devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar, canlı, bombaların evlerine taziyeye gidenler, teröristin tabutlarına omuz vuranlar,  sizin tükürüğümüzle boğarız, biz sırtımızı PKK’ya dayadık diyenler hesap vermeyecek mi? Eğer suç varsa suçun yaptırımı var. Millet bizden dokunulmazlıkların kaldırılmasına istedi, biz dokunulmazlıkları kaldırdık, hukukta gereğini yapıyor. Yapmaya da devam edecek. Yeter mi yetmez. HDP meşrutiyetini kaybetmiştir. Kapatılması gerekmektedir. Belediyenin araçlarıyla bomba taşıyanları, emniyet binalarını bombalayanlara karşı sessiz mi kalacaktık? şeklinde konuştu. Toplantıya son konuşmayı İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Toplantıya ayrıca Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, çevre ilçe başkanları, ilçe Gençlik ve Kadın Kolları başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri ve partililer katıldılar.