Beşikdüzü Belediyesi ve Alman Çoban Köpeği Derneği’nin organize ettiği yetenek yarışması büyük ilgi gördü.

Beşikdüzü İlçe Stadyumunda yapılan ve toplam 50 Alman Çoban köpeğinin yarıştığı yarışmada önce gruplarında dereceye giren köpekler belirlenerek plaketleri verildi. Ardından guruplarında birinci olan köpekleri yetenekleri sergiledi.
Grup birincileri arasında yapılan değerlendirmede Önder-Osman Uzun’un sahibi olduğu Zibbo isimli köpek birinci olurken, Emre Dilek’in Gölge isimli köpek ikinci, Yasin Kınalı’nın sahibi olduğu Asil isimli köpeği üçüncülüğü elde etti. Alman Çoban Derneği Başkanı Boran Aydın, Trabzon ve çevre illerden gelerek yarışmaya katılan yarışmacılara teşekkür etti.
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ise, “Bugün Beşikdüzü ilçemizde çok güzel bir organizasyona imza attık. Çok güzel bir yarışma oldu. Buraya gelen insanlarımız köpeklerin bakımı, eğitimi ve köpek sporlarıyla ilgili bilgi sahibi oldular. Her ailenin böyle bir köpek sahibi olmasını cani gönülden temenni ediyorum. İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de konuşmasında; “Karadeniz Bölgesi’nde böyle bir yarışma ilk kez yapılıyor ve ben de ilk kez katılıyorum.  Hepimizin hayatında bir köpek olmuştur.  Bu yarışmaları ben şu açıdan önemsiyorum; biz evcil hayvan özel bir köpek beslemeyi bilmiyoruz. Bu imkanı bize veren dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yarışmaya ayrıca, Jandarma Komutanı Seral Doğan, İlçe Spor Müdürü Köksal Kocaman, daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.