Trabzon ili genelinde bulunan kıyı ve dolgu alanlarında müteşebbisler tarafından yapılan ve binlerce insanın dinlenme alanı olarak kullandığı geçici tesis ve parklara Valilikçe gönderilen bir genelge ile elektrik ve su verilmemesinin istenmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.



 
Trabzon Valiliği tarafından TİSKİ Genel Müdürlüğü, ÇORUH (EDAŞ) Elektrik İl Müdürlüğü, Çoruh (EPSAŞ) A.Ş. ve TEDAŞ Bölge Müdürlüklerine gönderilen genelge ile izinsiz yapılara su, elektrik, kanalizasyon v.b. altyapı hizmeti verilmemesi istenerek, emirlere uyulmadığı takdirde yetkililer hakkında yasal işlem yapılacağı hatırlatıldı.
 
 
775 Sayılı Gecekondu Kanunu, 3194 Sayılı İmar Kanunu, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve 5216 Sayılı Büyükşehir Kanununun ilgi tutularak gönderilen talimat vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, özellikle tatil günlerinde ve akşam saatlerinde aileleriyle birlikte nefes alıp dinlenebilecekleri bu tür mekanların elektrik ve suyunun kesilerek kapatılmaya zorlanmasını vatandaşlara verilebilecek en büyük ceza olarak nitelendirdiler ve bu talimatın derhal geri çekilmesini istediler.
Vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alan yerel yönetim ve valilik tesislerin kapatılmasını yılsonuna kadar erteledi.