Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ticaret Borsası ile Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Fındıkta Verimi ve Kaliteyi Artırma” projesi kapsamında Yomra İlçesi İkisu Mahallesinde bulunan örnek bahçede fındık sezonunun açılışını yaptı.



 Bölge ve yöre insanı için fındığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Vali Yavuz “Burada çok başarılı bir projenin neticesini görmek üzere toplandık. Bu vesileyle fındık sezonumuzun da açılışını yapıyoruz. Ticaret Borsa’mızın, Tarım İl Müdürlüğü’müzün katkılarıyla gerçekleştirilen bu proje, fındığa emek verilirse gayret gösterilirse hele de bilimselliği de içine kattığımızda iyi bir netice almanın mümkün olduğunu gösteriyor. 
 Fındık bölgemiz ve yöremizde önemli bir geçim kaynağı. Dünyada en çok üretim yapan ülkeyiz.  Fındıkta kaliteyi ve verimi arttırmak, aynı alandan daha çok verim almak için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve konuya taraf olan herkes iyi niyetli bir şekilde projeye dahil oldu. Yapılan çalışmaların neticesinin iyi olduğunu görüyoruz. Projeye katılan bahçe sahibimize ve bu konuya emek veren fedakarlık yapan çiftçilerimize de çok teşekkür ediyorum. Şu anda projeye katılan çiftçilerimiz netice almaya başladılar. İki üç sene sonra tam verim alacaklar. Fındık üretim sektöründe bu projeyi Bakanlığımızın sevk ve iradesinde ilgili tüm taraflarla, ilimiz ve bölge genelinde tamamen yaygınlaştırmak gerekiyor. Ülkemizde diğer tüm sektörlerde olduğu gibi bu alanda da en iyi, en kaliteli ve en güzelini yapmanın azim ve kararlılığı içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.
 Konuşmaların ardından çiftçilerle birlikte fındık toplayan Vali Yavuz, onlarla sohbet etti.