Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin her sene organize ettiği iftar programı bu yıl İstanbul Boğazında tekne turunda gerçekleşti.





10 Haziran Cumartesi günü Üsküdar'dan hareket eden Kaptan Nazmi Alev gemisinde gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık 700 Vakfıkebirli bir arada orucunu açtı. Her yıl gurbette bulunan Vakfıkebirlilerin bir araya geldiği iftar programında bu sene katılımcılar İstanbul Boğazı eşliğinde hasret giderdiler. Dentur Avrasya Beşiktaş İskelesinden hareket eden gemideki programı edebiyatçı, şair ve yazar Ömer Faruk Kaya sundu. Diyanet Bolu Din Eğitim Müdürü olan Zeki Yavuzyılmaz hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası sonrasında oruçlar açıldı. Emirgan camiinde topluca kılınan akşam namazı sonrası gemiye tekrar binen Vakfıkebirlileri dernek başkanı Bedrettin İskender’in hoş geldin konuşması karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Trabzon AK Parti Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da birer konuşma yaparak hemşehrilerini selamladı.



“MARİFET İLTİFATA TABİDİR.”
Denek Başkanı Bedrettin İskender konuşmasında; “Dernek olarak 1 buçuk yıllık dönemimizi ittirak ettik. Bu yıl ki faaliyetlerimizden bahsetmek istiyorum. 14 Şubat Vakfıkebir için sevgililer günü değil bir kurtuluş günü kutlamasıdır. Yaklaşık olarak 250 kişilk bir katılımla bu çok özel kurtuluş gününü kutladık. Yemekli kutlama programında İsmail Hacıfettahoğlu abimiz ilçemizin yetiştirdiği yazarlardan birisi bizlere Vakfıkebir tarihi hakkında konferans verdi. Dernek olarak meslek komitesi kahvaltıları düzenledik. Bu kahvaltılara maalesef geçen yıl ki katılımların yarısı kadar katılım oldu. Bu programlara gelenlerden bir beklentimiz yok sadece gelerek bizleri motive etmeleri yeterlidir. Derneğimiz bu yıl ilk defa Vakfıkebirli üniversite öğrencilerine burs verme faaliyetine başladı. 90 kişiden oluşan üniversite öğrencilerine yalnız özel üniversiteler hariç olmak üzere devlet üniversitesinde okuyanlara verdik. Bu yıl öğrenci arkadaşlarımızla kahvaltılı ve yemekli programlar yaptık. Programlarımız ve faaliyetlerimiz dernek olarak devam edecek.” Marifet iltifata tabiidir.” Bizim edebiyat öğretmenlerimiz bu ifadeyi sık kullanıyorlardı. Eğer öyleyse Vakfıkebir derneğinden faaliyet yapılmasını istiyorsanız, derneğimizi yüceltmek ve büyütmek istiyorsanız bizi takip etmenizi bizi teşvik etmenizi bizim faaliyetlerimize katılmanızı bekliyoruz. Bugün ki iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçen başta dernek yönetimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İftar programımıza teşvik ederek bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum dedi.”



“3 YIL DA 60 MİLYONLUK YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYEYİZ.”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta konuşmasında: “Bu güzel iftar programını düzenleyerek bizleri bir araya getiren Dernek Başkanımız Bedrettin Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizlere Vakfıkebir halkının ve ilçe Kaymakamımızın selamlarını getirdim. Değerli hemşerilerim Vakfıkebir ilçemizle bağınızı koparmayınız. Çocuklarımıza Vakfıkebirli olduklarını onlarla birlikte ilçemizde yılda birde olsa 1 haftamızı burada geçiriniz. Yeni yetişen gençlerimiz Vakfıkebir ile olan bağlarını kesmesinler buralardaki akrabalarını atasını tanısın. Bizim bütün varlığımız gücümüz aile ve akraba bağımızdır. Türk milleri bütün gücünü bu bağdan alır. Sizlerin gönlündeki Vakfıkebir sevgisi büyük. Eğer o sevgi içinizde olmasaydı şu anda bu gemiyi doldurmazdınız. Bu sevgiyi fiiliyatta da göstererek bayramlarda hep birlikte ilçemizde bayramlaşarak çocuklarımızın da birbirimizi tanıma fırsatı bulacaktır. Vakfıkebir Belediyesi olarak öz kaymakamımızla 60 milyonluk yatırım yaptık. Yapılan yatırımın büyüklüğünü şöyle ifade edersem sizler daha iyi takdir edeceksiniz. Haziran ayı itibariyle Belediyemizin bütçesine mahalli idarelerden gelen ödenek 418 bin TL. Vakfıkebir belediyesinin personel maaşı çıplak 400 bin tl. Böyle bir gelirle 3 yıl da 60 milyonluk yatırım yapan bir belediyeyiz. Eğer sizler ilçemize gelirseniz ilçemizde yaşayan insanlara kentsel dönüşümün faydasını şehirleşmenin ne anlama geldiğini ancak siz anlatırsınız. Buralarda siz bunları en iyi yaşayan kişilersiniz. Yönetici olarak bizlerin en büyük zorluğu alışkanlıkları değiştirememektir. Vatandaşlarımız alışkanlıklarından asla vazgeçmek istemiyorlar. Bu anlamda da sizlere ihtiyacımız var.  Buralarda yaşadığınız tecrübeleri ve gördüklerinizi memlekette anlatarak bizlerinde önünü açmanız gerekmektedir. Bu birlikteliği sadece yemeklerde, düğünlerde, dernek toplantılarında değil de daha sürekli olarak ilçemizde bütünleşmeyi sağlayarak birlikteliğimizi sürekli hale getirmemiz gerekmektedir. Kültürel anlamda sosyal anlamda ticari anlamda iş adamlarımızı girişimcilerimizi ilçemize çekmek istiyoruz. Bizim memleketimiz yatırım yapılacak seviyeye ulaşmıştır. Vakfıkebir de bir şeyler değişiyor. Değişmeye de devam edecektir. Vakfıkebir’de buluşmak üzere hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.”



 “İLÇEMİZDE YETİŞEN GENÇLERİN GELECEKTEN KAYGISI YOK ARTIK”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise konuşmasında: ”Bizim gençliğimizde ilçemizde bir söylenti vardı. Bu ilçeden hiçbir şey olmaz bu ilçenin insanı hiç başarılı olmaz. Karamsar bir tablo çiziliyordu. Şu anda ise devletin her kademesinde önemli konumlarda görev alan değerli hemşerilerimiz var. Artık o eski karamsar tablo kayboldu. Bu da yetişen çocuklarımızın özgüvenini artırıyor. Bende o topraklarda doğup büyüdüm ve 25. Ve 26. Dönem milletvekili oldum. Elbette doğup büyüdüğümüz şehre ve ilçeye borçlarımız var. Doğup büyüdüğümüz ilçeye yapacaklarımız var. İstanbul’dan sonra Fatih’in fethettiği şehirdir Trabzon. Siyasi görüşümüz ve ya sizlerin görüşü ne olursa olsun ortak paydamız Vakfıkebir olsun. İlçemize sahip çıkalım. O eski karamsar günleri geride bıraktık artık. İlçemizin yetiştirdiği değerli simalar ülkemizin çeşitli illerinde devlet kademesinin en üst makamlarında yer alıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. İlçemizde yetişen gençler artık gelecek kaygısından korkmuyorlar. İlçemizde yetişen iş adamları ilçemizde ki şirketler yurt içine ve yurt dışına ihracat yapmaktadırlar. Onlar da ilçemizin adını en iyi şekilde tanıtıyorlar. Bu değerlerimize sahip çıkalım. Bu ilçe hepimizin ortak değeridir. Bayramlar da hep birlikte ilçemizde olalım. İlçe halkımızla kucaklaşalım. Bizler milletvekili olarak ilçemizin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bütün yatırımları, projeleri hayata geçirerek ilçemizin gelişip büyümesine katkı sağlıyoruz. Bundan sonra da aynı azimle ilçemize hizmete devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonu sağlayan dernek başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum dedi.”
Şehir dışından da yoğun katılımın olduğu programa ayrıca Danıştay 5. daire üyesi Cevdet Erkan, Sayıştay Genel kurul Üyesi İdris Bulut, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bülbül, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuz Yılmaz, İş adamı Paşa Sağlam, Büyük Liman Dernek Başkanı Ertan Bak, TÜSED Başkanı ve iş adamı Yüksel Yılmaz ve yörenin sanatçılarından Ferhat Sağlam da katıldı. Uzun süredir birbirini göremeyen hemşehriler Ramazan ayının manevi atmosferiyle beraber hasret giderdi.