Uzun süredir farklı şehirlerde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Ziyafet Çiğköfte, geçen yıl başlattıkları ‘Ziyafet Anadolu’ya Neşe Götürüyor’ isimli projesinin 3.’sünü 13-18 yaş aralığındaki erkek çocukların kaldığı Trabzon Çocuk Evleri Sitesi’nde gerçekleştirdi. Yurda çeşitli yardımlar götüren Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı ile bir arada çiğ köfte ziyafeti çeken Trabzonlu çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

Anadolu’yu Unutmadığınız İçin Teşekkür Ediyoruz
Program kapsamında konferans salonunda çocuklara açılış konuşmasını yapan Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Kurum Müdürü Hasan Akkaya, ’’Bu akşam burada toplanmamızın sebebi, Adıyaman’da doğan ve İstanbul’a giderek bir çiğ köfte firması kuran ve bu firmayı bir marka haline getiren Veysi Akıncı’nın Anadolu’yu ve köklerini unutmayarak Trabzon’a sizleri ziyarete gelmesidir. Kendisine hepinizin önünde duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Siz Trabzon’un, Bölgenin ve Türkiye’nin Geleceğisiniz…
Kurum Müdürü’nün davetiyle konuşma yapan Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt ise, ’’Şunu unutmayalım ki sizler Trabzon’un, bölgenin ve hatta Türkiye’nin geleceğisiniz. Bizler Adıyaman’ıyla, Sivas’ıyla, Edirne’siyle, Diyarbakır’ıyla bir bütünüz. Ne kadar bütün olursak o kadar güçlüyüz. Milli kültürümüzün simgesi olan Akçaabat köftesi gibi İnegöl köftesi gibi çiğ köftemizde yerel bir lezzetimizdir. Trabzon’u unutmayan Ziyafet Çiğköfte’ye bol kazançlar, sizlere de iyi eğlenceler diliyorum.’’ açıklamasında bulundu.
Türkiye’nin Her Köşesi Bizim!
Konuşmasına yetkililere teşekkür ederek başlayan Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı; amaçlarının yerli ve milli yiyeceklerin başında gelen çiğ köfteyi tanıtmak olduğunun altını çizerek, sektör ve firma hakkında detaylı bilgiler verdi. Akıncı, ardından; ‘’Marka olarak sosyal sorumluluk projelerine çok değer veriyoruz. Bir önceki projemizi Adıyaman’da bulunan bir köy okulunda gerçekleştirmiştik. Trabzon da bizim ülkemizin her bir köşesi bizim için çok önemlidir. Bu projemizde Trabzon’da sizlerle bir arada olmak istedik. Sizleri çok iyi gördük, hepinizin gözlerinde başarı ışığını gördük. İnşallah sizler de çok çalışıp ülkemizi uluslararası alanlarda temsil edeceksiniz. En büyük temennimiz budur.
Biz Anadolu insanında adettendir, misafir eli boş gelmez. Biz de elimiz boş gelmek istemedik vesizlere İstanbul’dan bazı hediyeler getirdik. Hediye merasimi sonrasında ise lezzetli çiğ köftelerimizi tatmanızı çok isteriz. Birlikte lezzetli bir sofrayla programı bitireceğiz. Umarım sizlerde keyif alırsınız. Müdürlerimize tekrar teşekkür ederek sözlerime son vermek isterim. Hepiniz sağlık, mutluluk ve esenlikle kalın. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.’’ dedi.
Çocuklar Çiğ Köfteye Doydu…
Konuşmalarsonrasında konferans salonunda ayakkabı, terlik ve daha birçok hediyenin bulunduğu paketler çocuklara dağıtıldı. Ardından yemekhanede hazırlanan çiğ köfte sofralarında Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı, yurt yöneticileri veçocuklarsamimi bir sohbet ile beraber yemeklerini yediler. Ziyafet Çiğköfte yönetimini bahçeye kadar yolcu eden yurt yönetimi ve çocuklar çok keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek tekrar teşekkürlerini ilettiler.