Trabzon'da düzenlenen "Din İstismarı İle Mücadele" konulu panelde, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin gerçek yüzü anlatıldı.


 
Diyanet İşleri Başkanlığı dinî, millî ve manevî değerleri istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. terör örgütlere karşı Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde toplumun farklı kesimlerine yönelik panel ve seminerler gerçekleştiriyor.
 
Bu amaçla, din görevlilerine yönelik Trabzon İl Müftülüğü'nün organizasyonu ile Hamamızade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Din İstismarı İle Mücadele" konulu panele konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, DİB Daire Başkanı Akif Pusmaz ve Baş Vaiz Saliha Kurt katıldılar.
 
Panelde konuşmacılar; FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin ortaya çıkışı, yapısı, işleyişi, gizli ve açık faaliyetleri, amaç ve hedefleri; amaca ulaşmak için her türlü hile ve takiyye yöntemleriyle kullandıkları argümanlar ve dini değerleri istismarı vb. konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.


Yoğun katılımın olduğu panelde din görevlilerine ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan, “FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatan "FETÖ: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" ve "DEAŞ: Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı" isimli kitapçıklardan dağıtıldı.