Osmanlı Devletinin kuruluşunun 718. yıldönümü Trabzon’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bu kapsamda Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinliklere soğuk havaya rağmen vatandaşların yüksek katılımı dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımın konseri Trabzonlulara doyumsuz anlar yaşatırken Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin kişiyi pilav-kavurma ve ayran ikramı yapıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili M. Sait Gürsoy, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediyesinin alanda oluşturduğu ikram çadırlarında vatandaşlara ikramlarda bulundu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili M. Sait Gürsoy, Büyükşehir Belediyesinin Osmanlı Haftası etkinliklerine soğuk havaya rağmen vatandaşların yüksek katılımına dikkat çekerken, “Bundan 718 yıl önce 27 Ocak 1299 tarihinde kurulan Osmanlı Devleti adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmetmiştir” dedi.
Değerlendirmesinde Trabzon’un Osmanlı Devleti tarafından İslam diyarı haline getirildiğini kaydeden Gürsoy, “Böylesi bir medeniyetin içerisinde şehzadeler ve padişahlar şehri olarak tanınan Trabzon’u, Fatih Sultan Mehmet 1461 yılında fethederek İslam diyarı haline getirmiştir. O'nun torunu olan Yavuz Sultan Selim bu toprakların 22 yıl valiliğini yapmıştır. Kanuni Sultan Süleyman Han burada doğup 14 yaşına kadar bu memleketten aldığı ilhamla birlikte Osmanlı Devlet’in dünyanın en büyük imparatorluğu haline getirmiştir. Bugünde ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz.  Hakkı, adaleti, hukuku, Allah’a (c.c.) kul olmayı, Peygamber’in (S.A.V) sünnetine uymayı kendisine prensip edinmiş olan, muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızın bu anlayışın dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.