AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Partinin ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimde de devrim yapmış bir parti olduğunu söyledi.



AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER VİZYONU VE MECLİS ÜYELERİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, Meclis Üyeleri Eğitim programı Ordu’da gerçekleştirildi. AK Parti Ordu İl başkanlığı toplantı salonunda verilen eğitim programına AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu geneli tüm AK Partili meclis üyeleri katıldı.
 
“YEREL YÖNETİM VİZYONUMUZUN TEMEL KAVRAMI MEDENİYETTİR”
AK Parti Yerel Yönetimler Vizyonu, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediye Kanunu, Meclis Üyeleri Görev ve Sorumlulukları ele alındığı toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti’nin medeniyetler gibi şehirden yola çıkarak şehri bir merkez olarak alıp, bütün insanlığı kucaklayarak gelişmiş, büyümüş bir parti olduğunu belirterek  “AK Parti ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimde de devrim yapmış bir partidir. Yerel yönetimdeki dev dönüşüm, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başlamıştır. 2001’de AK Parti’nin kurulması ve 2002’de iktidara gelmesinden sonra, 2004 yerel seçimlerinden başlayarak ülkemizin çok büyük bir bölümü AK Belediyecilik ile tanışmıştır.  AK Parti’nin yerel yönetim vizyonunun temel kavramı medeniyettir.  Medeniyet ise “medine”, yani “şehir” kelimesinden türetilmiştir. Şehir, insanların bir arada birbirlerini görerek, hukuk hakimiyeti altında, estetik kaygıları gözeterek yaşadığı yerdir. Bizim şehirlerimiz insan için inşa edilmiştir. Bizim şehirlerimiz, sadece kendi insanımıza değil, her insana açık olmuştur. Bizim şehirlerimiz aynı zamanda vakıf şehirlerdir. Şehir, inandıklarımızın yansımasıdır. Şehir insanın, insan da şehrin aynasıdır. Dolayısıyla bizim Şehir tasavvurumuz, aynı zamanda medeniyet tasavvurumuzdur. Şehir mirasımız, aynı zamanda medeniyet birikimimizdir” dedi.
 


“AK BELEDİYECİLİKTE 5 TEMEL ALAN VARDIR”
Milletvekili Muhammet Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Belediyecilikte 5 Temel alan vardır. Bunlar, Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Çevre Dostu Belediyecilik ve Hizmet Belediyeciliğidir. Karar alma süreçlerine halkımızın daha geniş ve etkin şekilde katılımı ve yönetişim ilkeleri daha da güçlenecektir. Bunun bir parçası olarak vatandaşımızın köyüne, kasabasına, şehrine sahip çıkması, kısacası bir “şehir kültürü” ve “yerel bilinç” geliştirilmesi önemlidir. İnsanlarımızın temel altyapı sorunlarını çözen, onların yaşam kalitelerini yükselten belediyelerimiz, aynı zamanda insanımızın ruhi ihtiyaçlarına da çözümler üretmektedir. AK Parti olarak vizyonumuz, küresel ile yereli bir araya getirerek, kültürel hazinemiz ve şehirlerimizin medeniyet birikiminden aldıkları özgün renkleri canlandırmak, ihya etmeye devam etmek ve günümüz dünyasının gerekleriyle sentezlemektir.AK belediyelerin ayırt edici yanı; toplumun sadece belli bir kesiminin değil, herkesin refahını artırmak, gücü olanların değil güçsüz olanların elinden tutmaktır. Aileden sosyal güvenliğe, konuttan sağlığa kadar bütün alanlardaki sosyal devlet ve sosyal belediye hizmetlerini daha da geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. AK belediyecilik; arıtma tesislerinden deniz temizliğine, şehir temizliğinden ağaçlandırmaya kadar birçok alanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir performansa imza atmıştır. AK Partili belediyeler halkımızdan uzun süre esirgenen temel hizmetleri sunarak işe başlamıştır. Şehirlerimizin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksiklerine el atmış, hızla çözümler geliştirmiştir. Su sorunundan sokak ve caddelere, ulaşımdan kanalizasyona, hava kirliliğinden parklara kadar “çözülmez” denen sorunları çözerek “hizmet belediyeciliği” anlayışını ortaya koymuştur. Hizmet anlayışımızın temeli “İnsana Hizmet, Hakk’a Hizmettir” ilkesidir. Temel Değerlerimiz              
önce İnsan, şeffaflık ve hesap verebilirlik, dürüstlük, planlı, etkin ve verimli çalışma, kaliteli hizmet, katılımcılık, sürdürülebilirlik, bilgiye dayalı yönetim, işbirliği ve koordinasyondur” dedi.


 
ORDU TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK YÜREK OLDU
Milletvekili Muhammet Balta daha sonra yaşanan terör saldırılarına karşı tepki göstermek amacıyla Ordu'da düzenlenen "Ordu, teröre karşı tek ses ve tek yürek" mitingine katıldı. Burada Ordululara seslenen Balta, 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi bu vatan topraklarının asıl sahibinin Türk milleti olduğunu ve yaşanan her türlü terör eylemine karşı dimdik ayakta duracaklarını belirterek “ Burada Ordu meydanı sesleniyor. Vatanı uğruna şehit olmaya hazır. Bu topraklar üzerinde aziz milletimiz kanını akıttı, canını verdi, şehit oldu ve bu toprakları bize emanet etti. Bizde bu emaneti canımızla başımızla korumaya hazırız. Biz amblemlerimizi bir kenara bıraktık, vatan dedik, bayrak dedik, birlik dedik, beraberlik dedik kardeşlik dedik. Bu tür olaylar siyaset üstüdür. Bu tür durumlarda siyasi rant peşinde olunmaması lazım. Bir taraftan daha önce Kilis’e düşen bombaları eleştirenler şimdi bizim ne işimiz var El Bab’da diye konuşuyorlar. Bunları biz bir kenara bırakıp, özellikle bu ülke uğruna mücadele eden insanlara destek vermemiz lazım. Milletimiz rahat olsun. Şu anda hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet Teşkilatımız, bütün güçlerimiz topyekün bir mücadele veriyoruz. Millet devlet el ele, hep birlikte bu terörün ve acıların üstesinden geleceğiz, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, mitingin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.