Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında, ‘Okul Güvenliği’ toplantısı Trabzon genelindeki tüm okul müdürlerinin katılımıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.



Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl ve İlçe okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.
“ÇOCUKLARIMIZI DÜŞÜNEBİLEN VE MUHAKEME EDEBİLEN BİR NESİL OLARAK YETİŞTİRMELİYİZ.”
Sınırların kalktığı küreselleşen bir dünyada çocukların eğitim süreçlerinin güncele uygun olması gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz ”Ülkemiz ve ilimiz genelinde sizlere emanet edilen çocuklarımızda dünyada sınırların kalkmasıyla birlikte globalizasyonu yaşıyor. Artık hiç bir şey 20 sene 30 sene önceki gibi değil. Hatta geçen seneki gibi bile değil. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim sürecinde paydaşların içinde bulunduğu durum her gün yeni bir özellik ve farkındalık arz ediyor. Dolayısıyla bu duruma vaziyet etmek lazım. Görevimiz, yetkimiz ve bize biçilen rol gereği müdahale etmemiz gerekiyor. Bu aziz milletin bir ferdi olarak dünya tarihi boyunca bulunduğumuz bütün coğrafyalarda ve dünyanın en pahalı, meşakkatli ve kutsal Anadolu coğrafyasında yaşadığımızı ve yaşamakta olduğumuz şartları da en iyi bilenler olmamız lazım. Buradan hareketle eğitim öğretim başladığı anda olayın öğrencilerimizin okula rutin gelip gitmelerinin dışında okullarımızda güne ve güncele uygun neler yapılıyor ve geleceğe dönük neler yapılması konusuyla ilgili bir duruş sergilenmesi gerektiğini kimse inkar etmeyecektir. Bizim şu an itibariyle öğretim ile birlikte esas eğitime çocuklarımızın gençlerimizin olayların bilinçli ve doğru bir şekilde farkına vardırılmasını sağlayarak, buna bağlı olarak milli ve manevi değerlerimiz başta olmak üzere çok iyi olayların farkına varan ve kendini iyi yetiştirmiş bir fert olarak süreci tamamlamasına yönelik gayret içinde olmamız gerekiyor.“ dedi.
 Trabzon özelinde akademik başarının ilk dönemde arttığını ifade eden Vali Yavuz “Trabzon’da ve ülke genelinde toplumda bir bilinçlenme, özgüven ve olayların farkındalığı konusunda çok güzel gelişmeler olduğunu görüyoruz. Bölgemiz ve ilimize özel her geçen gün akademik başarının ferdi ve kollektif olarak arttığını tespit ettik.  Birinci dönemi değerlendirdiğimizde kayda değer hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığımız gibi öğrencilerimiz ve velilerimizin memnuniyetini ve başarının arttığını gördük. Bunun sizlerin gayreti, emeği ve üst yönetimin desteğiyle olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle sizleri tebrik ve takdir ediyorum. Ancak bununla yetinmeyeceğimizi, önümüzdeki dönemde bu başarının daha ileriye gitmesi gerektiğini de söylemeye gerek yok. Çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünebilen ve muhakeme edebilen bir nesil olarak yetiştirmeliyiz. “şeklinde konuştu.