Metin Sarıgan yeniden Beşikdüzü Muhtar Derneği Başkanı seçildiği kongrede konuşan Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu:“Muhtarlar için kafamda bir proje var. Bu ay içerisinde belli olacak. Başarabilirsem her muhtara her ay asgari ücret tutarı kadar bir destekte bulunacağım” dedi.


 
Beşikdüzü Muhtarlar Derneği’nin ikinci olağan genel kurulu yapıldı ve seçime tek liste giren Metin Sarıgan yeniden Muhtar Derneği Başkanı seçildi.
Belediye Kültür Salonunda yapılan seçimde ilk söz alan Dernek Başkanı Metin Sarıgan, “İlçemize daha iyi hizmet edebilmek için 2015 yılında bu muhtarlar derneğini kurduk. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü olmak istedik. Bunda da başarılı olduk”dedi.
Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ise, “Siz hür iradenizle seçilen insanlarsınız. Bulunduğunuz mahallelerde mutlaka bir çok problemler var. Vatandaşta sizde bizim kapımızı çalıyorsunuz. Sizlere imkanlar ölçüsünde yardımda bulunuyorum. Belediye kaynaklarıyla Beşikdüzü’ne hizmet yapmak zor.  Muhtarlar için kafamda bir proje var. Bu ay içerisinde belli olacak. Başarabilirsem her muhtara her ay asgari ücret tutarı kadar bir destekte bulunacağım. Bu gerçekleşirse küçük bir iş için muhtarın kapımıza gelmesine gerek kalmayacak”dedi.
Kaymakam Cevdet Ertürkmen de kongrede yaptığı konuşması şunları söyledi, “Önemli bir görev icra ediyorsunuz. Sosyal barışın sağlanmasında sizlerin önemli bir fonksiyonu var. Bu yüzden muhtarlıklar güçlendirilmeli, kuvvetlendirilmeli” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hesaplar ibra edildi. Seçime geçmeden önce Turgut Alemdar’ın seçildiği divana iki aday başvurdu. Adaylardan İnal Sağlam ikna edilerek seçim tek listeye indirildi. Genel kurula katılanların oylarını alan Metin Sarıgan yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulunda ise şu isimlerden oluştu, Mustafa Kılıç, Fazlı Diri, Mustafa Demirci, Adnan Demirtaş. Denetleme Kurulu’na ise, Hasan Kılıç, Bilal Çıtlak, Turan Dübüş seçildiler. Kongreye ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, CHP İlçe Başkanı Şakir Yenigün, MHP İlçe Başkanı Erdal Açil ve bazı daire amirleri de katıldı.