Arsin ilçesinde kurulacak olan Mobilya Kentin taslak projesi, Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) tarafından düzenlenen Mobilya Kent Çalıştayı ile masaya yatırıldı.


 
Çalıştayda MOBİAD üyelerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu projenin en başından beri kendisini heyecanlandırdığını ifade ederken, Mobilya Kentin, Türkiye’nin her noktasına satış yapan ve komşu ülkelere ihracat gerçekleştiren, iş sahası oluşturan Türkiye’nin en gözde mobilya merkezlerinden biri olacağını söyledi.
 
MOBİAD üyesi işadamlarını birlikte hareket ettikleri için kutlayan başkan Gümrükçüoğlu, değerlendirmesinde şunları kaydetti: “MOBİAD Başkanımız Sayın Alper Alper Bektaş arkadaşlarıyla birlikte bu düşüncelerini bizlere ilettiklerinde çok heyecan duydum. Buna çok heves ettim. Şehrimde en zayıf gördüğüm husus birlikte yatırım yapmamaktı. Hâlbuki büyük paydaşlıklarla çok büyük ürünler, alanlar, sahalar kazanılıyordu. Bu teşebbüse çok kıymet verdim. Görüştük, konuştuk, istişare ettik. Nihayeten 2 Ekim 2017 tarihinde Trabzon Valiliği, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi, Arsin Belediyesi ve S.S. MOBİAD Toplu İşyeri Yapı Kooperatifimiz arasında yapım protokolünü imza altına aldık. Gelinen süreçte taslak projenin hazırlanması, işadamlarımızın heyecanla bu çalışmayı sürdürmesi şehrimiz adına hepimize büyük mutluluk veriyor. Şehrimizde kurulacak olan Mobilya Kent, Türkiye’nin her noktasına satış yapan ve komşu ülkelere ihracat gerçekleştiren, iş sahası oluşturan Türkiye’nin en gözde mobilya merkezlerinden biri olacaktır. ”MOBİAD Başkanı Alper Bektaş da Mobilya Kent projesinin son durumu hakkında katılımcıları bilgilendirirken Başkan Gümrükçüoğlu’na bu önemli yatırıma olan katkılarından ötürü teşekkür etti.