AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta “Ülkemizin, aziz milletimizin, tüm insanlığın yeni yılını yürekten kutluyor; 2017’nin, umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Muhammet Balta mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Geride bıraktığımız 2016 yılı Türkiye ve dünya gündemi açışından üzücü olaylara sahne olmuştur.15 Temmuz darbe girişimi, içte ve dışta terör örgütlerinin saldırıları, ekonomide oynanan uluslararası oyunlara rağmen Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Milletçe hepimizin yüreğini burkan acı hadiselerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, milletimize ve yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum.
Milletimiz şunu bilsin ki, bu millet, tüm unsurlarıyla, tüm etnik kökenleriyle, tüm inanç grupları ve mezhepleriyle, bin yıllar boyunca olduğu gibi gelecekte de iç içe, dostça, kardeşçe, dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir. Milletin arasına nifak sokmak isteyenler, milleti birbirinden ayırmak, koparmak, uzaklaştırmak isteyenler, kandan beslenenler, ölümleri, acıları istismar edenler, tarih boyunca her zaman kaybettikleri gibi hiç şüphesiz bugün ve yarın da yine kaybetmeye mahkum olacaklardır.
Bizim için her geçen yıl, sadece geçip gitmiş bir yıl değil, önümüzdeki yılı daha hayırlı, daha güzel, hakkın rızası ve milletin duası adına daha dolu yaşayabilmek için derslerle dolu bir tecrübedir. İnşallah, 2017 yılı, her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı; kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır.
Bizler 14 yıl boyunca milletçe yaptığımız gibi, ülkemizin büyümesi, ilerlemesi, bölgesinde ve dünyada güçlü, saygın, etkili bir ülke olması için, en büyük değerimiz ve en büyük hazinemiz olan kardeşliğimizi muhafaza edecek, kardeşliğimizi bozmaya, yıpratmaya, örselemeye çalışanlara karşı da hep birlikte mücadele vereceğiz.
Yeni yıla, hiç şüphesiz yeni umutlarla ve yeni heyecanlarla giriyoruz. 2017’nin, 2016’den daha iyi bir yıl olması, yeni anayasada, ekonomide, dış politikada ve sosyal hayatta yeni sevinçlerin, yeni başarıların yaşandığı bir sene olması için AK Parti olarak her zamankinden çok daha fazla gayret sarf edeceğiz.
Bu duygular eşliğinde,Yeni yılın ilimize, memleketimize ve tüm Dünyaya barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.2017’nin kardeşliğin egemen olduğu; tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.