Hayırsever vatandaşlar Muazzez Demiryürek, Fatoş Özyurt ve Alibey Saka’nın ihtiyaç sahibi, engelli ve hasta mülteci ve vatandaşlar için yurtdışından Trabzon Büyükşehir Belediyesine temin ettiği medikal malzemelerin dağıtımına düzenlenen törenle başlandı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen törende Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, hayırsever vatandaşlar Muazzez Demiryürek, Fatoş Özyurt ile vatandaşlar hazır bulundu.
GÜMRÜKÇÜOĞLU: İNSANLIK ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tören öncesinde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yardımsever vatandaşların yıllarca dünyanın neresinde zulüm gören varsa, mazlumların yanında olduklarını ifade ederken, “Bir büyük yüreğin sahibi olan hayırseverlerimiz Muazzez Demiryürek, Fatoş Özyurt ve Alibey Saka nerede evlerinden yurtlarından edilen, engelleri olanlar varsa onlarla bir ve beraber yürüdüler. İnsan sevgisi ve uygarlık adına sosyal dayanışma ile kol kola yaşadılar. Kendilerine insanlık adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
ÖZYURT: HİZMET ETMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR
Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasının ardından Muazzez Demiryürek ve Fatoş Özyurt’a teşekkür plaketi takdim etti. Gümrükçüoğlu’nun elinden plaketini alan Özyurt, “Muazzez Demiryürek yıllardır Almanya’dan yardım TIR’ları getiriyor. Bu sefer ‘bu TIR Trabzon’a gidecek’ dedim ve Trabzon’a getirdik. Sizlere hizmet etmek bizim asli görevimizdir. Ben burada varlık içinde değil, yokluk içinde büyüdüm. Mücadelemle Ankara’da Fatoş Abla kolejlerini açtım” diye konuştu.
DEMİRYÜREK: TÜRK BAYRAĞI İÇİN BU YARDIMLARA KENDİMİ ADADIM
Muazzez Demiryürek ise konuşmasında tüm bu çalışmaları Türk milleti için yaptığını kaydetti. Demiryürek, “Evvela devletim, milletim, askerim, vatanım ve Türk bayrağı için bu yardımlara ben kendimi adadım. Almanya’da da olsam Türküm, Türkiye’de de olsam Türküm. Bu yardım TIR’ı Almanya’dan Konya’ya gidecekti. Fatoş Abla ‘Trabzon’a götürelim’ diyince TIR’ın tekerini Trabzon’a çevirdim. Ben Türkiye’yi AB Koordinatörlüğünde savunuyorum. Bunun dışında üç yerde başkanlık yapıyorum. Türkiye ile Almanya arasında köprüyüm, sırf milletim ve bayrağım için bu görevleri yapıyorum” şeklinde konuştu.
Trabzon Milletvekili Salih Cora konuşmasında yardımların sosyal hayat için önemine dikkat çekerken, “Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah sayılarını arttırsın” dedi. Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise “Cenab-ı Allah (c.c.) fakir fukaraya hizmet edenlerin sayısını arttırsın” diye konuştu. Törendeki konuşmasında yapılan törenle ayrıca engelsiz hayat için gündem oluşturulduğunu ifade eden Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise “Burada yerel yönetimlere engelsiz bir şehir için mesaj veriliyor. Bu mesajı daha önce almış olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm belediye başkanlarımıza örnek oluyor” ifadelerini kullandı. Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak ise 2002 yılından buyana engeli vatandaşlar için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Özak, “2002’de iktidara geldiğimizde engelli sanki durumları bir ayıpmış gibi evlerinde saklanırdı. Ama fakirlerin, yetimlerin babası Tayyip Bey (Cumhurbaşkanı Erdoğan) ve arkadaşları engelli vatandaşlarımıza maddi manevi değer verdiler. Onlar artık toplumla bütünleşti ve onlara yapılan destekler ailelerinin yüzleri güldü” diye konuştu. Törende hayırsever vatandaşlara yardımları ve çalışmalarından ötürü teşekkür eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Devletimiz engelli olan bütün vatandaşlarına en iyi hizmeti sunmak için her türlü imkânı Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle sağlamıştır ama sosyal sorumluluğumuz gereği ülkemizde müthiş bir dayanışma ruhu vardır. Bu yardımları gerçekleştiren hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Trabzon’da bulunan ihtiyaç sahibi hasta ve engelli mülteci ve vatandaşlarla medikal cihazların dağıtımına başlandı.