Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, bir farkındalık daha yaptı ve Kadırga Yaylası’nda uzman ekibiyle birlikte hem vatandaşlar hem hizmet verdi hem de 1000 vatandaşa yemek verdi.

İl Müdürü Ahmet Kurt konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğümüz; engelli, yaşlı çocuk, kadın, şehit yakınları ve gaziler, genç, göçmen ve yoksul kesimin sorunlarına çözüm bulmakla görevlidir. Bu görevi yapmaya çalışırken vatandaşın eğilimlerini beklentilerini tespit eder, alan araştırmaları yapar, toplumsal farkındalık oluşturur. Müdürlüğümüz vatandaşın müracaatını beklemeden sorunu gördüğünde duyduğunda müdahale eder, arz odaklı çalışmayı benimseriz” dedi.
Kurt açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün Dede korkuttan beri süregelen insanları eğlence, inanç iş ekseninde buluştuğu Kadırga Yaylası’nda da Psikologlarımız, Sosyal Hizmet Uzmanlarımız, Sosyologlarımız, çocuk gelişim uzmanlarımız ile hizmete talibiz. Hep birlikte farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ola ki, şiddet gören bir kadının, ihmal veya istismar edilen bir çocuğun, bakıma muhtaç bir yaşlının, desteklenmesi gereken bir engellinin dostane çözümü oluruz. Veyahut bir ailemize koruyucu aile yaparız. Bu amaçla hizmet kataloğu dağıtıp birebir mesleki görüşmelerle çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin tanıtımını yapıp, farkındalık oluşturma çalışmalarını başlattık. Bundan sonra ki şenlik ve festivallerde de aynı faaliyetleri yürüteceğiz.”