Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, sosyal destek ekibinin Şalpazarı’nda sürdürdüğü evde bakım kontrolleri ve şehit ailesi ziyaretlerine refakat etti. Kurt; “kimsesizi bulmak kimsesizin kimi olmaktır” dedi.



Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada; “Vatandaşımız devletten talep ederken devlet kapılarında zaman harcamasına müsaade etmeksizin vatandaşın ayağına giderek arz odaklı hizmet sunumu son yıllardaki yönetme anlayışıdır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın talimatları ve uygulamaları gereği, Trabzon ilinde tamamı meslek elemanlarında oluşan 24 aile sosyal destek personeli ile alanlarda bulunacak yaşlının, engellinin, kadının, çocuğun sorunları tek tek tespit ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda ekiplerimizle aile ziyaretlerinde evde bakım kontrolleri ve şehit ailesi ziyaretlerine refakat ettik. Geyikli, Doğancı, Sütpınar Mahallelerimize ziyaretlerde bulunduk. Bu tür alan çalışmaları Pazartesi hariç haftanın dört günü düzenli olarak yapılmaktadır. Altıncı aydan sonra ekip sayısı iki katına çıkarılacak ve alan çalışmaları bilimsel demografik verilerin analizi de eklenecek. Amaç kimsesizi bulmak kimsesizin kimi olmaktır. Ziyaret çalışmalarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı birim olan ve Kaymakamlıklarla birlikte hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da katılacaktır” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yaşar Saral ile birlikte ayrıca,  Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci’yi de makamında ziyaret etti.